Mer-Trafik, bra tanke men dålig kvalitet

Nu har jag testat Mer-Trafik ännu en gång och jag är medveten om att statistiken bygger på få besök, men de 16 jag har haft har redan gett så dåliga siffror att jag tror jag kan dra mina slutsatser. Tidigare har jag skrivit att trafikprogram som detta nästan uteslutande går ”värdelösa” besökare, och detta verkar stämma.

En konstig sak som bör nämnas är att Webstat under samma period mätte upp 42 unika besök från Mer-Trafik. Jag har tidigare sett indikationer på att Analytics tappar besökare. Som exempel kan nämnas att Webstat uppmätte 58 unika besökare en dag medan Analytics stannade på 42 ”helt unika besökare”.

Totalt 1,12 sidor per besök betyder att två av de 18 besökarna besökte två sidor, resten enbart startsida. Och med en genomsnittlig tid på webbplatsen på 2 sekunder kan de inte ha hunnit ta del av så mycket av vad den har att erbjuda. Tyvärr är det enda positiva är att det genererat 100% nya besök till sajten.

Jag undrar varför så många rekommenderar Mer-Trafik och andra liknande tjänster, ser de bara siffrorna på besöksräknaren. Jag tycker att man måste vara kritisk mot dåliga besökare och i många fall räkna bort dem från statistiken, de har ju egentligen inte tagit del av något innehåll förutom att de kanske läst rubriken och en rad text.

Tanken med Mer-Trafik är god, men eftersom folk använder det för att marknadsföra sin egen sajt så är ju inte syftet med deras surfande att hitta din sajt. De vill ju såklart bara tjäna visningar, och då räcker det att vistas 10 sekunder på din webbplats.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *