Om & kontakt

Jag som skriver i denna blogg heter Kristoffer Wedholm. Jag föddes 1981 i Linköping där jag än så länge bor kvar. Min första kontakt med webbutveckling inträffade någon gång kring 1997 när jag skapa de min första hemsida, Wedholm’s Skämtsida. Den låg på Geocities och innehöll ett ansenligt antal animerade Gif-bilder. Den hemsidan överlevde i några år för att sedan falla i glömska. Under några år var jag mest en åskådare på webben innan jag startade en ny humorsajt, Wasabi.nu. Det hade hunnit bli 2003 då jag dammade av mina bristfälliga HTML-kunskaper. De följande åren uppdaterades Wasabi ganska flitigt och det blev tradition att ge sajten en ny design varje år.

Hösten 2007, fyra år efter Wasabi.nu startades, registrerade jag min andra domän. Det var Beatlesmusic.pl. Inte alla som kan skriva i CV:t att deras andra domännamn var under den polska tld:n. Den finns kvar men befinner sig sedan länge i ett eller flera av Googles filter. Den kom till under den tid då jag började intressera mig för sökmotoroptimering. I januari 2008 registrerade jag ytterligare två domännamn, Otroligtroligt.se och Fejsbook.nu. Den förstnämnda finns kvar men används enbart till att ge länkar till mina och andras sajter.

Från sommaren 2008 kan man säga att jag har sysslat med SEO på heltid på min fritid. För de sajter jag startat har SEO varit det främsta sättet att marknadsföra dem. Flera av dem har dessutom startats enbart för att stödja de huvudsakliga projekten. Under domänrean vintern 2008 började mitt nätverk av sajter ta form på allvar.

Nu har jag flyttat fokus från humorsajter till resesajter. Sedan årsskiftet 2009/2010 har jag även börjat etablera mig inom andra nischer.

Min verksamhet och de sajter jag driver finns främst till för att jag ska lära mig mer om sökmotoroptimering, marknadsföring och webbprogrammering.

Framöver hoppas jag kunna jobba med sökmotoroptimering och onlinemarknadsföring. Antingen som konsult, eller som anställd på något företag som sysslar med detta.

2017 – Nu har det gått många år sedan jag skrev denna text och jag abetar sedan 2011 har jag arbetat heltid med sökmotoroptimering och webbutveckling. Först som anställd, men sedan 2013 i mitt företag Wedholm Webb & SEO AB.

Du kan kontakta mig på följande mailadress: info@wedholmab.se