Varför tipsas det om surftjänster

Jag har Googlat mycket på “Mer-Trafik” och “Bloggtrafik” och märkt att många rekommenderar dessa tjänster. Varför det är så kan man fråga sig, de är ju inte så bra som det påstås. Anledningen är att tipsare som lyckes värva nya medlemmar belönas i form av gratisvisningar av den egna bloggen.

En anledning till varför dessa tjänster fortfarande rekommenderas är att bloggverktygen erbjuder dålig statistik. Ser man bara hur många besök man fått och varifrån de kom är det lätt att se surftjänsterna som bra marknadsföring. Tittar man däremot på statistiken över hur lång tid varje besök varar blir det inte lika glada miner.

I mitt förra inlägg (Länkbyten bättre än bloggportaler) tipsade jag om ett bättre sätt att få fler besökare till sin blogg. Anledningen till att detta tips inte är vanligare beror på att tipsaren inte tjänar något själv. Det finns ingen morot helt enkelt.

Inom kort kommer en utvärdering av surftjänsten Bloggtrafik.nu som antagligen kommer visa på samma dåliga kvalité som Mer-Trafik.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *