Uppdatering om nischbloggarna

När jag funderade på rubrik till det här inlägget slogs jag av en tanke. Har jag skapat ett nytt sammansatt ord; nischblogg? För att förtydliga detta, om det nu är otydligt, så menar jag följande. Det är ett gäng bloggar som har samma smala inriktning mot en viss nisch. Det kan t.ex handla om att jag startar 20 bloggar som alla handlar om hem & trädgård. Dessa fyller jag sedan med inlägg som berör olika beståndsdelar inom denna nisch, t.ex. grönsaksland, bygga uterum, laga tak och så vidare. Nu är det utrett.

Åter till mina niscbloggar då. Det har jobbats på bra sedan senaste inlägget, trots att det skrevs ganska nyligen. Antalet bloggar är nu uppe i 32 st, en ökning med 8 st. Antalet inlägg som producerats (både köpta och hemmasnickrade) uppgår till 314, en ökning med 122 st. Något om detta nämnde jag inte i det senaste, korta inlägget. Däremot skrev jag att jag börjat mäta genomsnittligt antal ord per inlägg. Jag tycker det är viktigt att hålla koll på det eftersom jag vill fylla bloggarna med ganska matiga inlägg. Så matiga de nu kan bli i länkblogg-sammanhang. Där har det sjunkit en aning och landar på 406 ord per inlägg, men det är ändå över mitt krav på 400 ord.

Syftet med nischbloggarna är att de ska ge bättre ranking åt några väl utvalda sajter som jag tjänar pengar på. Inte samma mål som vissa i SEO-branschen verkar ha med sina projekt – att det ska vara kul och av välgörenhet.

Kort och kanske obegriplig fakta i punktform 

 • Snappade domäner som får tillskott av länkar genom länkbyten. Här vill jag skapa en extra relevans genom nya inlänkar med för nischen relevanta ankartexter.
 • Inlägg som är 300-500 ord långa. Inget småfjuttande som signalerar dålig kvalitet.
 • Enbart inlägg som är relevanta för nischen.
 • 90 % av inläggen ska prydas med en bild för att signlera kvalitet.
 • Endast relevanta utlänkar. Även till andra än mina inkomstbringande sajter.
 • Några affiliate-banners som kanske kan ge lite trovärdighet. Är det inte naturligt att vilja tjäna pengar på sitt bloggande?
 • Använder WP-plugins som Widget Logic, OSE Firewall, WP Word Count, Redirection, Google XML Sitemaps, InfiniteWP och All in One SEO Pack.
 • Bloggarna har olika teman. Det finns dock dubbletter.

Tidigare inlägg om nischbloggarna: Första, andra, tredje

4 kommentarer

 1. Jag har aldrig köpt in texter på detta viset så är inte helt insatt i området, har dock en fundering på hur ett sådant inlägg ser ut i genomsnitt. Är det ofta runt 400 ord och oftast innehåller 1 bild?

  Att då alltid publicera inlägg av denna typ (genomsnittligt köpt seo-inlägg) kanske det finns risk att det hittas? En blogg brukar ju variera rätt mycket i inläggens storlek, då borde väl även de köpta artiklarna också göra det så man härmar verkligheten. Mina snabba tankar på morgonen :)

  Hade även varit intressant att läsa om hur själva projektet går, bortsett från antal bloggar, inlägg och antal ord. Har du börjat se någon förändring i placering och intäkter på sidorna du försöker lyfta? De första bloggarna har ju drygt 5 månader på nacken nu och borde kunnat ge lite inverkan.

  Eller arbetar du även parallellt med optimeringar av dessa sidor direkt så det kan vara svårt att exakt veta vad som ger vilken effekt?

  1. Jag vet inte om det är riskfyllt att bara publicera inlägg som är 400 ord +/-10. Har inte gjort något test på det. Nu är det lite mer spännvidd på mina inlägg eftersom de pendlar mellan 300 och 500 ord. Det blev att jag frångick min taktik att inte låta något inlägg vara kortare än 400 ord. Istället är nu kravet att bloggarna ska snitta 400ord/inlägg.

   På tal om att härma verkligheten. Hur naturligt är #blogg100? Är det naturligt att en bloggare spottar ur sig ett inlägg per dag? Kanske kan det skada synligheten?

   Det är lite svårt att mäta effekten eftersom jag också jobbar med länkbygge utanför dessa bloggar. Däremot kan det komma ett test framöver där jag viger en sajt åt att enbart få länkar från dessa bloggar. Då blir det betydligt lättare att dra slutsatser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *