20 nischade bloggar

Nischbloggar SEOI slutet av oktober påbörjade jag arbetet med att start upp ett gäng riktigt nischade bloggar för att hjälpa mig med min SEO. Dessa ligger både på snappade och nyregistrerade domäner. Fördelen med att köra snappat är ju såklart att man får en liten tjuvstart när det kommer till inlänkar. Jag har inte gått in särskilt för att snappa domäner som tidigare haft innehåll i samma nisch, utan jag har försökt skapa en liten relevans till de tidigare inlänkarna genom rubriker och innehåll. Dessutom har jag byggt nya länkar med ankartexter som är relevanta för domänernas nya inriktning. De nystartade domänerna har jag länkat till både från egna resurser, men även fått länkar genom länkbyten. De länkarna är såklart utrustade enbart med relevanta ankartexter, även om de inte är särskilt sökordsintensiva. Jag har nämligen inga planer på att få bloggarna att ranka bra för särskilda sökord, utan de ska uteslutande användas till att länka till mina moneysites.

Satsar på kvalitativt innehåll

Jag är noga med att innehållet på bloggarna ska hålla hög kvalitet. Det handlar inte om att de ska vara supervälskrivna texter. Kvalitén består istället av att alla inlägg ska handla om sådant som är relevant för nischen, inga undantag. Inläggen ska också vara minst 400 ord, inga små skräpinlägg med andra ord. Jag använder mig flitigt av bilder och videos i blogginläggen för att höja kvalitén. Även utlänkarna är jag noga med. Bloggarna ska inte länka ut till irrelevanta sajter inom helt skilda nischer.

Att hålla denna kvalitet kostar såklart både pengar och tid. Hittills har jag producerat 146 blogginlägg som är minst 400 ord långa. 40 st av dessa är inköpta av skribenter för 5 600 kr, resten har jag skrivit själv. Om vi räknar med att värdet på de inlägg jag skrivit själv är detsamma som de inköpta hamnar kostnaden på totalt 20 440 kr. Sedan tillkommer kostnad för domänregistreringar, ca: 2 000 kr. Hittills har den främsta moneysiten, den som var anledningen till att jag drog igång denna satsning, dragit in 16 000 kr. Jag ligger med andra ord 6 000 kr back i dagsläget, men det tror jag snabbt kommer tjänas igen när affiliateintäkterna tar fart på allvar.

För att få ut mer av nischbloggarna ska jag starta upp fler affiliatesajter inom samma eller närliggande nischer. Genom att skapa fler affiliatesajter som kan dra nytta av bloggnätverket kan jag slå ut kostnaden på fler projekt.

9 kommentarer

  1. Jag använder faktiskt ingen snapbacktjänst. Testade att buda på Snapback.se för ett tag sedan och la ett startbud på €50. Inga fler bud kom in och jag trodde jag skulle få domänen. Det visade sig att de struntade i att regga den så jag tog den till nyregistreringspris på Loopia istället.

   Efter det har jag enbart ”snappat” domäner genom vanlig registrering. Man kommer såklart inte över de allra bästa, men det finns en hel del bra att regga om man vet hur man ska leta.

 1. En intressant projekt måste jag säga, flera har redan gått denna väg och kanske inte ser det hela lika intressant som mig, jag har nämligen påbörjat ett liknande projekt under det sista halvåret 2012.

  Jag lyckades dock att träffa en skribent som skriver för en liten summa per artikel, det en del dock när man måste beskriva det man vill i texterna, säg till om du vill att hon skriver ett par artiklar till dig som prov, maila gärna om du har frågor om pris m.m.

  Vill du göra länkbyten säg till, jag kanske sitter på ett par sidor som är i samma nisch, sharing is caring.

  Hur ofta kommer vi se statistik på detta projekt?

  Lycka till

  1. Ja det verkar som att pingvinen gör att många rör om i sin länkgryta och försöker hitta nya sätt att skaffa bra ”artificiella länkar”. Det som skiljer det här länkbygget är helt klart priset. Det är betydligt kostsammare att starta upp kvalitativa nishbloggar än att ha en massa generella bloggar att länka från. Därför är det bara lönsamt inom nischer där det finns tillräckligt med pengar att tjäna.

   Vi får höras av angående skribent och länkbyten framöver, det låter intressant.

   När jag skrev inlägget hade jag inga planer på att det skulle komma uppföljningar på det. Men det är inte omöjligt att jag återkommer till det framöver.

 2. Intressant projekt som skall bli kul att följa.

  Har själv snappat en hel del och även betalat för att få bra domäner. Min erfarenhet är dock att dessa snappade domäner otroligt snabbt tappar i kraft om man inte uppdaterar dem och även bygger länkar till dem. Därför tror jag att det är bättre att ha den mängd bloggar som man hinner att uppdatera och bygga länkar till. Annars är det nog bortslängda pengar.

  Hur gör du med utspridning av bloggarna på olika ip/servrar? Använder du en vps eller kör du olika webbhotell?

  1. Det jag tycker är viktigt när man snappar domäner är att ta vara på alla inlänkar. Om den tidigare sajten hade många inlänkar till undersidor så bör dessa redirectas till liknande sidor eller startsidan. WordPress löser det dock ganska bra eftersom 404-sidan innehåller länkar till startsida och i vissa fall senaste inlägg m.m. Då försvinner inte länkkraften på en länkfri 404-sida.

   Uppdateringar tror jag också är viktigt. Jag har som mål att ge alla bloggar 20 inlägg till att börja med. Nu i början får de ett nytt inlägg i genomsnitt var 5:e dag. Därefter drar jag ner på takten så att de får ett nytt varannan vecka eller så. För att hinna uppdatera alla bloggarna med så långa inlägg som ändå 400 ord är känner jag mig tvungen att köpa in relevanta texter. Det blir väldigt mycket skrivande annars. Räknar jag på det så kommer investeringen i texter att betala sig ganska snart.

   Jag sprider bloggarna jämnt över de fyra webbhotell jag är kund hos. På så sätt får jag en skaplig spridning mellan IP. Jag brukar också tänka så att det redan är en ganska stor koncentration på få ip-adresser i Sverige. Jag skulle gissa att Loopia, Binero och City Network hostar en ganska stor del av de svenska småsajterna. Det är med andra ord inget ovanligt att en sajt med helt naturliga länkar har många från samma IP. Jag har inte upplevt några problem med att ha reativt få IP-adresser.

 3. Upplever du att de har nische bloggarna har stärkt upp dina money-siter mycket? Har de klättrat i serpen p.g.a dessa nische siter? Krosslänkar du mellan alla dessa siter med?

  1. Jag har kört dem för kort tid. Har inte länkat ut mycket från dem hittills. Vill bygga upp trovärdighet och innehåll innan jag börjar länka ut från dem. Jag korslänkar ingenting mellan dem.

   Jag vill inte gör så att det finns länkar både från:
   A -> moneysite
   och
   A -> B -> moneysite

   Jag tycker det är bättre att ge varje blogg egna inlänkar. Ett tiotal länkar mellan dem gör ingen större skillnad rent styrkemässigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *