Arbetet med nischbloggarna fortskrider

För knappt en månad sedan skrev jag ett inlägg om att jag startat upp ett nätverk av nischade bloggar. Dessa var då 20 till antalet, vilka har fått tillökning med ytterligare 4 st. Antalet producerade texter vid tidpunkten för förra inlägget var 146. Detta antal har nu växt till 192. Tanken med bloggarna är att stödja främst en sajt med riktigt relevanta inlänkar, men de kan även användas till flera inom samma eller närliggande nischer. Att kunna återanvända dem och länka till flera projekt är helt nödvändigt för att få ekonomi i det hela. Däremot är jag väldigt noggrann med att innnehållet ska hålla sig inom det tänkta området, att texterna ska vara långa och välskrivna, samt att utlänkarna ska vara relevanta. Med dessa nischbloggar vill jag inte länka ut till irrelevanta sajter hur som helst.

Jag tänkte också dela med mig av några kostnader jag hittills haft för dessa bloggar.

 • Domännamn: 2 400 kr (uppskattad medelkostnad på 100 kr/domän)
 • Köpta texter för innehåll: 5 600 kr
 • Köpta texter för länkbygge: 1 400 kr (att länka från, till bloggarna)
 • Egenproducerade texter: 18 620 kr (uppskattad kostnad baserat på inköpspris)

Den totala kostnaden hittills blir då 28 020 kr. Men jag räknar egentligen bort min arbetstid vilket gör att kotnaden landar på knappt 10 000 kr vilket känns lite behagligare.

I detta projekt satsar jag mycket på kvalitet, vilket kostar extra tid och pengar. Med kvalitet menar jag främst var jag vet/tror att Google ser som hög kvalitet. Jag har t.ex. som mål att alla inlägg ska vara över 400 ord långa med tydligt fokus på bloggarnas nisch. Alla texter ska innehålla minst en bild eller YouTube-video för extra krydda. Där det passar länkar jag gärna ut till andra sajter som är auktoriter inom ämnet. Dessutom ska alla bloggar ha minst tio inlägg indexerade inna nde är redo för utlänkning till min huvudsajt. Efter det kommer innehållet utökas i ganska snabb takt till de har 20 inlägg vardera. Därefter drar jag ner på tempot och uppdaterar dem med ungefär ett inlägg var eller varannan månad.

Bloggarnas främsta syfte är inte att dra in pengar, utan som sagt att ge länkstyrka åt mina huvudsajter inom nischen. Däremot har jag lagt upp reklam på några av dem eftersom jag fått för mig att det ger ett naturligare intryck. Att sajter har reklam är ju knappast något ovanligt. Samtidigt kan det ju ge en liten slant då och då. Bloggarna ska se riktigt levande ut och det tycker jag att jag lyckats med hittills. Jag har faktiskt fäst mig så mycket vid dem att jag vill upprätthålla en bra kvalitet.

Avslutningsvis: Bloggarna är och kommer aldrig länkas ihop med varandra. Det är inte värt risken att röja dem för att få ut den förhållandevis lilla styrkan som korslänkning skulle ge.

Slutligen vill jag passa på att ge lite styrka åt frasen ”urbota inskränkthet”.

8 kommentarer

  1. Tack! Ja, jag jobbar med inlänkar till dem. Många av bloggarna ligger på snappade domäner och har redan ganska många inlänkar. Däremot är det inte alltid superrelevanta länkar, så jag behöver bygga fler länkar som har riktigt relevanta ankartexter.

   Jag kommer fortsätta bygga länkar till bloggarna ett tag framöver eftersom det stärker länkarna från bloggarna till huvudsajterna ytterligare.

 1. Adsense hoppar jag över helt och hållet. Där ser jag betydligt större risker. När det kommer till andra affiliatenätverk så är det, som du säger, fullt möjligt för Google att samla in id:n och jämföra. Jag har inga bevis för att så är fallet, men ser det som ytterst osannolikt. Jag har inte heller bevis för att Google använder Adsense-id för att koppla samman sajter, men det är deras egen produkt vilket gör det mer troligt.

 2. Ett inlägg precis i min smak, tycker verkligen om såna här hårda inlägg där man delar med sig av siffror och tankar. Läste även förra inlägget och det var också mycket intressant. Kommer fortsätta följa den här ”serien”

  1. Tack, kul att du gillar inläggen. Då och då försöker jag skriva inlägg om olika projekt och experiment jag tar mig för.

 3. Jag är sannerligen imponerad av dig Kristoffer, speciellt din energi och produktivitet. Mycket bra jobbat. Tror benhårt på att det är en bra framtidsförsäkring att försöka skapa nischade webbplatser och det är förmodligen uppskattat av Google också.

  1. Tack Håkan. Som tur är tycker jag det här med SEO är lika roligt som för 3-4 år sedan. Ska inte sticka under stol med att pengarna man kan tjäna om man lyckas inom vissa nischer ger extra energi :)

   Sedan är det såklart kul att prova nya metoder och se om det funkar. När det kommer till pengar så är det också viktigt att våga investera den summa som krävs i något man tror på.

   Kvaliteten på innehållet bedömer jag ligger på en väldigt hög nivå jämfört med liknande ”länkbloggar”. Ett bevis för det är väl att flera inlägg lockat till sig seriösa kommentarer. Dessutom är inte bloggarna nerspammade med länkar till affiliatesajter utan länkar även till flera trovärdiga sajter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *