Nischbloggarna håller måttet

Jag tänkte att jag skulle följa upp hur det ligger till med kvaliteten på mina nischade bloggar. Kvalitet när man pratar sökmotoroptimering handlar främst om att blogginläggen ska vara långa. Inte lika mycket att texterna ska falla Horace Engdal i smaken. Självklart är det trevligt om blogginläggen är läsvärda, men det främsta målet med mina nischbloggar är att de faller Google i smaken. De ska tydligt signalera inom vilken nisch de hör hemma. Därefter ska de leverera riktigt relavanta länkar till sajter jag tjänar pengar på.

Jag satte tidigt upp ett mål för hur långa inläggen skulle vara. Den gränsen satte jag vid 400 ord. Nu har jag installerat det fiffiga WP-pluginet WP Word Count som bl.a. visar det totala antalet ord på bloggen och genomsnittliga antalet ord i blogginläggen. Efter lite räknande visade det sig att jag klarar målet med nio ords marginal. I genomsnitt är alltså mina blogginlägg 409 ord långa.

Nu fortsätter arbetet till dess att alla bloggar har 20 inlägg. Då drar jag ner lite på tempot och uppaterar med ungefär ett inlägg per månad för att visa en fortsatt aktivitet för Google.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *