Seolokal.info stjäl blogginlägg

Seolokal som drivs av [whois] har satt i system att stjäla andras blogginlägg som handlar om sökmotoroptimering. Jag har tröttnat på det och väljer nu att tillägna ett helt inlägg om detta. Jag försökte kontakta honom genom kontaktformulätet på seolokal.info men det visade sig att captcha:n inte funkade. Då skrev jag en kommentar med mina önskemål att dessa inlägg skulle raderas. Min kommentar låg synlig i ungefär en timma innan den raderades. Nu har det gått över ett dygn sedan den raderades och herr seolokal.info har haft tillräckligt med tid att radera nedanstående inlägg. Jag anser därför att denna uthängning är befogad.

Här är de inlägg herr seolokal.info valt att stjäla från mig.

http://seolokal.info/skriv-inte-seo/
Orginal: https://www.wedholm.net/seo-unikt-innehall-blir-annu-viktigare/

http://seolokal.info/mer-av-lankbyten/
Orginal: https://www.wedholm.net/lankbyten/

http://seolokal.info/undvik-lanka-startsidan/
Orginal: https://www.wedholm.net/seo-undvik-att-lanka-ut-fran-startsidan/

http://seolokal.info/lankbyggare-nu-fortroende-eller-inte/
Orginal: https://www.wedholm.net/testar-lankbyggare.nu/

Jag är inte den enda som blivit bestulen av seolokal.info. SökmotorkonsultHåkan Persson och Albin Stööp är andra som fått inlägg återpublicerade.

Länka gärna till detta inlägg med ankartexten “seolokal.info”. Nu tar vi över hans serp!

Andra som bloggat om Seolokal.info

49 kommentarer

  1. Funkar det inte att be snällt vid upprepade tillfällen återstår väl tyvärr bara att skriva ilskna inlägg som detta.

   Det går ju i och för sig att stänga av RSS:en men det drabbar ju läsarna som väljer att läsa bloggar på det sättet.

 1. Pingback: SEOLOKAL.info stjäl blogginlägg! Seolokal
 2. Rätta mig gärna men inom fotobranschen så har jag läst en del som helt enkelt skickar faktura för utfört arbete. Vet att bland annat Blondinbella fick det efter att ha publicerat någon annans bilder. Tyvärr vet jag inte om han helt enkelt kan bestrida och alternativet vore att helt enkelt polisanmäla bloggen för intrång i upphovsrätten. Det är trots allt ett väldigt allvarligt brott enligt lagen som inte enbart gäller film och musik.

   1. Jag hänger på. Har också skrivit en del om detta. Vill bara betona att det är ganska lätt att hantera de ekonomiska kraven mot den som utnyttjar bilder utan avtal. Det blev en del text så ni får läsa mer hemma på min gård.

   2. Läste det nyss efter att jag såg din tweet om det. Bra inlägg och tack för omnämnandet.

 3. Jag skapade en tråd på seo-forum.se under övrigt om att de stjäl av dig.
  Gillar inte när folk stjäl.

 4. Han går att nås på twitter. Vet ej vad han heter där, men har sett att någon snackat med honom :D

  1. Han heter @seomaster123 på Twitter.

   Bra att du lyfter fram detta Kristoffer!
   Jag kommer också att bidra med ett blogginlägg om detta där jag kommer att länka hit..

   1. Ja just det, så heter han. Jag har dock inte sett honom skriva något. Han bara pumpar ut länkar till sina stula inlägg. Du är välkommen att blogga om det. Jag ska försöka sammanställa en lista över alla som bloggat om Seolokal.

 5. Det är en riktig ful filur den där typen på Seolokal. Har också hittat bloggposter från min blogg på hans sida. Trots att jag har sagt till honom både genom mejl och kommentar att han inte skall sno mina artiklar så ligger de uppe på hans blogg. Bra att du skrev det här inlägget!

  1. Jag har faktiskt fått ETT inlägg borttaget tidigare. När jag nu kom med krav på att ytterligare 5 st skulle plockas bort blev det väl för mycket contentbortfall för honom. Han prioriterade att ta bort min kritiska kommentar på hans kontaktsida.

   Till alla: Ligg på och kräv borttagning, skriv kritiska inlägg, tipsa gärna om idéer på hur man kan hindra honom t.ex. genom ip-ban för RSS m.m.

 6. Nä, usch vad jobbigt. Såg ju att du skrev att han hade återpublicerat ett av mina inlägg, men förstod inte riktigt vidden av det hela. Det är ju enorma mängder han stjäl! Jättebra att du skrev om det, sådant ska uppmärksammas!

  Ska skriva något om detta med och länka till dig vid tillfälle.

  Men kan han svenska? Om man tittar på en del andra saker så verkar det nästan som att han inte kan svenska alls bra och därför förmodligen måste sno för att kunna ha en svensk blogg. (Varför man då nödvändigtvis ska blogga kan ju också diskuteras…)

  Ska kolla om jag kan få fram någon annan info som kan vara till hjälp, hör av mig i så fall.

  Har du kollat om hans inlägg hittas av Google förresten? Eller har de redan upptäckt detta?

  1. Seolokal.info har ca: 3400 sidor indexerade. Alla stulna texter jag listade i inlägget är indexerade.

 7. Från ett SEO perspektiv:
  Huvudsaken här är att dina blogginlägg rankas högre än hans kopierade material.
  Det gör det: google.se/#hl=sv&source=hp

  Hade det inte varit så hade det varit ett riktigt problem. Vanligtvis när sajter autokopierar innehåll så brukar det finnas länk till originalartikeln. Då är det aldrig ett problem eftersom Google alltid då väljer din sajt som förstahandsval när det gäller ranking.

  I det här fallet så åker han bara lite snålskjuts på ditt innehåll då hans sida rankar strax efter din. Ett exempel: google.se/#hl=sv&q=%22Tidi

  Det gör att han får några extra klick här och där men inte så mycket. Kör man däremot samma koncept och auomatiserar & kopierar 100,000 bloggar så betyder det tyvärr att man får en jäkla massa trafik i stort sett helt gratis.

  1. Det du skriver stämmer bra. Jag rankar högre än honom men gör han detta i tillräckligt stor skala så kommer han få mycket trafik på andras arbete. För min egen del så riskerar jag ju att andra tror att det är omvänt förhållande, att jag stjäl hans texter då och då.

   Jag kortade ner dina serp-länkar litegrann.

 8. Pingback: Internetparasit
 9. Det finns mängder av exempel inom pressen på det här beteendet. Ett exempel var chefredaktören för en tidning i Halmstad som gjorde sig av med sina anställda journalister och sedan seglade omkring på nätet och stal texter och bilder där och publicerade.

  Man kan hänvisa till citat-rätten men det syns ganska snart om det satts i system (som det verkar i detta fallet).
  Bilder är det inget snack om. Har du originalet är det bara att hävda din rätt i antingen domstol eller hos pressombudsmannen.
  Är du journalist bör du kontakta Svenska Journalistförbundet (SJF) omedelbart och fråga dem om hjälp. Dit kan man ringa även om man inte är journalist och bara vill ha råd. Deras hemsida är omfattande.

  Detta faller under upphovsrätten och det finns fasta regler för detta.

  Stå på er! :)

 10. Som nämns ovan:

  Kopierar han massor av texter får han ju väldigt mycket trafik “helt” gratis.
  Det är för jäkligt!

  Det är många arbetstimmar som han roffar åt sig helt gratis!

 11. Det finns ett inlägg som gjorts av Magnus Bråth hos sokmotorkonsult.se om panda 2.2
  Seolokal.info har snott det inlägget och rankar högre än sokmotorkonsult.se på Google.

  Kika på google.se sök på google panda 2.2

  Så han rankar högre på några fraser med sina skrapade inlägg.

 12. Jag har flera gånger råkat ut för detta. Ibland har den som stulit mitt material rankat högre. Om många gick ihop mot sajter som stjäler material kanske det gick att få bort en del. Kommer under dagen att skriva ett blogginlägg om detta och länka till ditt inlägg.

 13. Nu har även jag bloggat om denna stöld. Jag hoppas vi tillsammans kan bidra med negativ länkkraft mot personen bakom seolokal, så att han ändrar sig och fortsättningsvis skriver sina egna artiklar.

 14. Pingback: | Blogsfär.com
 15. Har skrivit inlägg och länkat nu. Ville även publicera en kommentar jag fått av honom här, så att andra kan ta del av den med:

  “Swedish SEOs are lazy and stupid.
  They often deceive their customers.
  Swedish seo optimizers are only able to write articles but actual practices are not, so all the big firms do not want to cooperate with them, and ordered the seo other countries, Russia, India, England…”
  (Skrivet som svar på mitt inlägg om hans stölder)

  Det känns nog som att svenska inte är hans modersmål och han börjar ilskna till nu…
  Vi får väl se vad som händer…

 16. Så jävligt osportsligt att se vad “Slavik” gör. Folk spenderar tid och utnyttjar sina hjärnceller för att skriva någonting som känns att det var värt mödan bara för att få sitt arbete stulen och modifierat. Vad får han nu? Lite trafik pga av ilskna inläggar. Fortsätt o gör det du gör, Kristoffer.

 17. Just nu, så ligger han endast på första platsen på Google.se, om man söker på seolokal.
  Vi äger de flesta placeringarna just nu.

  Bra att så många har engagerat sig och tagit krafttag mot denne man!

 18. Känns som att det kommer bli vanligare med denna typ av content-stöld på nätet. Men tråkigt att det sker hoppas personen tar sig samman och plockar bort de stulna texterna.

 19. Jag kollade igenom lite på hans blogg, Och det bara lyser tjuv ifrån honom när man läser hans info om sig själv och sedan dom välutformade inläggen.

  Personligen antar jag att han faktiskt har skrivit informationen själv. Bara häng ut honom. Bra att alla andra också säger till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *