Såpan Seolokal.info tog ordentlig fart

För 11 dagar sedan skrev jag ett argt inlägg om Seolokal.info som ihärdigt återpublicerar blogginlägg och artiklar från många svenska SEO-bloggare. Det hela började egentligen för ungefär ett halvår sedan då jag upptäckte att Seolokal.info hade återpublicerat ett inlägg skrivet av mig. Den gången fungerade det att kontakta han som driver Seolokal.info för att få det borttaget. Denna gång, för 11 dagar sedan, gick det inte lika bra. Då ville jag att fem inlägg skulle raderas. Kontaktformuläret fungerade inte så jag skrev en kommentar på kontaktsidan som var synlig i ca: en timma innan den togs bort. Då trodda jag att han skulle gå vidare och även radera de inlägg jag nämnt. Efter ytterligare en timma fanns de fortfarande kvar och då kom mitt första arga uttalande på Twitter. Kort därefter skrev jag blogginlägget som nämndes tidigare.

De första timmarna kom det en hel del medhåll på Twitter om att detta inte var acceptabelt. Det drog dock igån ordentligt när jag kontaktade Albin Stööp om att även hans inlägg/artiklar blivit kopierade. Dagen därpå skapades trådar på både WN och SEO-forum om återpubliceringar av Seolokal. Under efterföljande dagar började det även bloggas om Seolokals återpubliceringar. Nu var drevet igång, många hade eldats upp och var tvungna att ventilera sina åsikter.

I dagsläget innehar kritikerna den nedre halvan av “seolokal.info”-serpen, medan vi har i stort sett position 3-10 på “seolokal”-serpen.

Nu återstår att se om denna såpa börjar avta, eller om snacket och bloggandet fortsätter.

9 kommentarer

 1. Jag tror att bloggandet kommer att avta ett tag iallfall.
  Det var bra att du började blogga om detta ofog.
  Vi har tagit många fina placeringar i “hans” serp.

  Vi får se vad som händer framöver!?

 2. Håll oss gärna uppdaterade. Försöker följa såpan så gott det går men missar säkert massor…

 3. Forhopningsvis sa blir det positiva konsekvenser av allt det har…bra att du tog upp debatten! Det varsta man kan gora ar att acceptera att stulen material som norm.

 4. Även om man själv aldrig blivit utsatt för detta så blir man väldigt irriterad av att läsa om det. Hade han 2 UB / dag innan så har han säkerligen 50-70 under en tid framöver. Och det är med all säkerhet inte potentiella kunder till han…

 5. Kände mig också manad att skriva en bloggpost om detta, sent men det är ju semestertider:).

  Om personen bakom kopieringen resonerar strikt i termer av ekonomiskt vinning kommer nog inte inläggen att försvinna. Inte för att vinsten borde vara alltför stor, men det är förmodligen en ännu mndre förlust om “varumärket” skadas. Intäkter måste väl vara longtail >adsense till 100%. Eller?

  1. Jag tycker att vi har åsamkat seolokal en välförtjänt skada. Vi har i praktiken tagit 8 av 10 positioner i serpen från honom. Sist jag kollade låg svenskasajter kvar på förstasidan. Fortsätter han om en månad kan det bli aktuellt att regga en domän, seolokal.tld och verkligen börja kriga om förstaplatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *