SEO-experiment: Duplicate content (3)

Duplicate content SEO

Nu känner jag mig säker och kan leverera ett slutgiltigt resultat av mitt experiment med duplicerat innehåll. Det visade sig att Google har utsett zxx.se till vinnare i serpen. I det förra inlägget om detta experiment publicerade jag länkar till sökningar på specifika fraser. Då svajade sökresultaten lite fram och tillbaka och wki.se var länge med i matchen. Nu, mer än två månader senare är zxx.se helt dominerande och wki.se syns inte på någon av sökningarna. Wki.se syns däremot fortfarande vid site-sökningar.

Jag misstänkte först att Googles val av vinnare var helt slumpmässigt, sedan upptäckte jag att zxx.se har fått en länk från en annan sajt än de jag länkade från; nämligen EuroDNS. Detta kan mycket väl ha gjort valet extra lätt för Google.

Nu måste jag fundera på om det är kört att experimentera vidare med dessa domäner. De är ju inte likvärdiga längre. Jag kan i alla fall konstatera att duplicerat innehåll filtreras bort från Googles sökresultat.

SEO-experiment: Duplicate content
SEO-experiment: Duplicate content (1)
SEO-experiment: Duplicate content (2)
SEO-experiment: Duplicate content (3)

3 kommentarer

  1. Intressant research! Synd bara att den dar lanken kan ha paverkat resultatet..undrar om duplicerat inehall filtreras bort aven nar det ar pa samma domain.

    1. Jag har inte gjort något eget test med det men jag misstänker att det filtreras bort. Man kan säkert komma undan ett tag , men till slut upptäcker nog Google dubbelindexeringen och väljer den med flerst inlänkar eller minst klick från startsidan etc.

      Min erfarenhet av Canonicals (som är till för att märka upp duplicerat innehåll) är att Google inte alltid tolkar den taggen bokstavligt. Samma sak kan nog ske med duplicerat innehåll, Googles algoritm hittar skäl att indexera det två ggr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *