SEO-experiment: Duplicate content (2)

Nu har det hänt ytterligare saker i serpen. Efter att ha sökt på 10 fraser hämtade från sajternas startsida så visas endast wki.se samtliga gånger. Google har alltså valt att inte ens visa zxx.se under sidor som uteslutits.

Fras 1, Fras 2, Fras 3, Fras 4, Fras 5, Fras 6, Fras 7, Fras 8, Fras 9, Fras 10

Tittar man på undersida 1 så får man liknande resultat. Även här visas enbart undersidan på wki.se.

Fras 1, Fras 2, Fras 3

För undersida 2 gäller samma sak.

Fras 1, Fras 2, Fras 3

Sidan på zxx.se verkar alltså ha uteslutits (nästan) helt från sökresultatet. På site-sökningar syns fortfarande alla sidor på den domänen.

Uppdatering 2011-03-10: Nu har zxx.se börjat visa sig på undersidorna igen. Google har tydligen inte bestämt sig för hur de vill ha det.

Uppdatering 2011-03-11: Nu har zxx.se tagit över visningarna av undersidorna. Vid sökningar på startsidan är det bara wki.se som visas.

Uppdatering 2011-03-23: Zxx.se klamrar sig fortfarande fast vid sökningar efter undersidorna. På undersidorna är zxx.se den enda sidan som visas. Vid sökningar på startsidan är det fortfarande bara wki.se som visas.

Andra inlägg om detta experiment:
SEO-experiment: Duplicate content
SEO-experiment: Duplicate content (1)
SEO-experiment: Duplicate content (2)
SEO-experiment: Duplicate content (3)

3 kommentarer

  1. Skall bli intressant att se om du kan plocka upp båda sidorna nu i SERPen. Vilket väl skulle göra att man kommer närmare vad det är som triggar igång filtret för duplicate content.

  2. Testa att göra små ändringar i text och se ev. ändringar i rankimg, så får du en indikation på hur lik en text kan vara.

  3. Jag måste tydligen vänta ut Google ett tag till och se om någon av dem faller bort helt. Som det ser ut nu så delar de på synligheten där wki.se har startsidan och zxx.se har undersidorna synliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *