Bloggkärleksveckan 2011

Hjärta

Bloggkärleksveckan är en rörelse som Magnus Bråth på Nakna Sanningen drog igån för ett år sedan. Efter mycket skriverier om näthat såg han ett behov av en motrörelse där folk uppmanas till att sprida kärlek i form av fina ord och länkar till varandra. Var finns haken då? Ingen tanke utan baktanke.

Jag tvivlar inte det minsta på att Magnus drog igång det här med mål att utrota näthatet, men det är också ett väldigt bra länkbete. Genom att deltagarna i bloggkärleksveckan uppmanas att lägga upp en bloggknapp som länkas till Naknasanningen.com, skapas många inlänkar som stärker Magnus personliga blogg på Google. Jag har inget emot att själv lägga upp knappen och delta i rörelsen, jag är ingen länksnåljåp. Var inte det du heller!

Vad förlorar man då på att delta i denna rörelse? Ingenting. Det är snarare så att man har allt att vinna på ett deltagande. Genom att blogga ut sitt beröm till någon annan bloggare gör man den personen glad samtidigt som man visar en god sida av sig själv.

Senare i veckan kommer jag förhoppningsvis ha tid att skriva ännu ett inlägg om bloggkärleksveckan.

En kommentar

  1. Hm. Har inget emot kärlek och inte Magnus Bråth heller, men sidan man kommer till består inte mycket mer av en ingress som kommenterar projektet och sedan instruktioner om hur man lägger till knappen på sin sida.

    I mina kärleksförbindelser vill jag helst ha lite mer gensvar:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *