Köpa länkar från länkbloggar

LänkbloggarJakten på nya länkar är en ständig syssla för dem som håller på med sökmotoroptimering och vill förbättra sin ranking på Google. Arbetet är ofta mycket tidskrävande och inte sällan tvivlar man som nybörjare på om det ens är värt besväret. En metod för länkbygge är att köpa publiceringar av inlägg på så kallade länkbloggar med varierande antal inlänkar. Vissa hävdar att det generer skräplänkar som gör liten nytta för den egna webbplatsens placeringar, andra bygger i stort sett hela sin länkstrategi på det.

Min uppfattning är att länkbloggar fungerar mycket bra, men det finns som alltid ett men. Du bör försäkra dig om att domänerna som bloggarna ligger på har många och bra inlänkar. De bör dessutom ha pagerank. Den behöver inte vara hög så länge den existerar i form av PR1 eller högre.

Om du ska köpa länkar i blogginlägg ska du först kräva en lista med exempel på bloggar där publicering kommer ske. Be dessutom att säljaren redovisar adresserna till dina inlägg så att du kan kontrollera att de existerar och att länkarna pekar rätt.

Många länkbloggar är väldigt generella där olika ämnen blandas huller om buller. Även dessa länkbloggar tycker jag funkar bra, men ännu bättre är om du kan köpa inlägg från bloggar som har en tydlig nisch som passar din webbplats.

Mina erfarenheter, det som gör att jag kan säga att länkbloggar funkar, kommer från egna tester där jag enbart använt denna metod för att ta positioner i sökresultat med hyfsad konkurrens. Jag rekommenderar däremot inte att hela din länkstrategi bygger på inlänkar från länkbloggar. Med en bra grund att stå på och en mix av inlänkar så är länkbloggar en bra metod för att ta ytterligare positioner i sökresultatet. Om din webbplats t.ex. har inlänkar från 100 domäner så tycker jag du kan kötta på med ytterligare 50 inlänkar från 50 länkbloggar. Säg bara till säljaren att du vill att dina inlägg och länkar publiceras utspridda över en tid framöver, t.ex. ett inlägg varannan till var tredje dag.

Fem snabba tips

  • Ställ krav på styrka. Inlänkar från minst 20 domäner.
  • Kräv exempel på länkbloggar innan du beslutar om köp.
  • Kräv redovisning av var inlägg och länkar finns publicerade.
  • Kontrollera hur många utlänkar bloggarna har.
  • Kräv permanenta länkar  (ej tidsbegränsade abonnemang)  om de är från generella och svagare domäner.

14 kommentarer

  1. Det är ju som du säger i slutet: En blandning av länkar är alltid bäst. Att få bara länkar från denna typ av webbsidor, bara länkar från forum eller bara länkar från PR4 sidor väcker helt klart uppmärksamhet kring sig.

    1. Exakt. Köpta blogginlägg kan ge en bra push åt en webbplats som har en fin länkprofil som grund. Vissa anser att det är omoraliskt att köpa blogginlägg som dessa. En åsikt jag respekterar, men inte riktigt delar. Vissa anser att detta innehåll skräpar ner på webben, jag anser att det är Googles uppgift att städa.

      Vill man lyckas i sökresultaten ska man fokusera på risk, möjlighet, resultat och långsiktighet. Detta kanske inte är den mest långsiktiga metoden, men vad säger att relationsbygge och engagemang på Google+ är det. Google har två kraschade sociala medier bakom sig som antagligen gjort många konsulttimmar helt bortkastade. Men även här gäller det att mixa. Skadar inte att slänga in lite socialt, om inte för sekundäreffekter i form av naturliga länkar.

  2. Det finns ju tusentals applikationer för wordpress och andra CMS som genererar automatiska inlägg från stora sidor som Yahoo och Wikipedia. Dessa inlägg hämtas och lagras i din egna databas. Google har dock börjat att ge sidor med såna funktioner sämre prioritet.

    Ett tips att använda dig av när du vill få mer läsare till din blogg är att använda http://www.Qlose.se såg att du hade lagt ut en länk på Pusha. Jag använder båda till min blogg för att få lite läsare.

  3. Bra genomgång! När det gäller länkbygge så tycker jag alla metoder är tillåtna. Vill man spamma sidor med länkar, så visst, gör de. Däremot så ska man stå för de man gör, så blir man bortplockad från sökresultatet sedan ska man inte whina.

  4. Givande artike och klockrena tips! Har aldig köpt länkar men funderar på prova det och se om det blir nån skjuts på serpen…

  5. Dock tycker jag det är väldigt svårt att veta hur mycket det är rimligt att betala för en länk från en annan blogg. Verkar som att det är många faktorer som spelar in.

  6. Vad jag har förstått så kan man bygga länkar av olika lager för att få ett så optimalt länkbygge som möjligt? Någon som kan bekräfta detta?

    1. Vet inte riktigt vad du menar med lager, men en bra mix av sajter/bloggar, nischer och ip-adresser är ju optimalt. Ofta har de som säljer länkar på många länkbloggar hostat dem på flera olika webbhotell. Så på sätt sättet får man bra spridning. Sedan kan man kombinera detta med tjänster som http://www.lankbyggare.nu som levererar länkar från sociala bokmärken och länkkataloger. Kanske inte de starkaste länkarna, men de snyggar till länkprofilen en aning. Att investera 250 kr i svaglänkar behöver inte vara helt fel.

  7. Har funderat på att testa länkbyggare.nu är det någon som har fått bra resultat?
    Det jag har läst mig till är att det inte har gjort någon skillnad för dem som har köpt tjänsten.

    1. Jag skulle inte räkna med drastiskt förändrade placeringar, men som sagt, de kan vara bra för att få en bredd av sajter som länkar till dig.

  8. Ja variation verkar vara det vinnande konceptet, själv är jag överraskad över att länkar i kommentarer alltjämt tycks ha så pass stor effekt på rankingen som de har.

  9. Jag är själv alldeles för dålig på länkbygge. Jag köttar hellre på med mängder av faktatexter för att på så sätt dra många besökare till sidan genom ”long term sökningar”. Tänk om man pallat bygga länkar också, skulle säkert öka besökarstatistiken enormt. Hur mycket kostar det att köpa ett 20-tal länkar från dessa så kallade ”länkbloggarna”? Kanske värt att testa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *