Johan Ripås och Tina Ax i ”Du är googlad”

Ikväll sänds Johan Ripås dokumentär Du är Googlad i Dokument inifrån på SVT. Även den välkända sökmotoroptimeraren Nikke Lindqvist har medverkat i dokumentären. Ett annat hett namn i den här dokumentären är Tina Ax.

Jag är inte särskilt insatt i detaljerna men har förstått att Nikke Lindqvist fått i uppdrag att snygga till Johan Ripås sökresultat för sökningar på just ”Johan Ripås”. Tydligen har han hamnat i en segdragen fejd med Alex Schulman, något som smutsat ner hans sökresultat med förtjänt eller oförtjänt kritik.

Anledningen att jag anser att namnen Johan Ripås, Tina Ax och Nikke Lindqvist är heta beror på den mediala uppmärksamhet de kommer få i ett program som handlar om Google. Självklart kommer en stor del av TV-tittarna göra testsökningar för att se hur sökresultatet ser ut.

Min teori är att sökresultatet kommer lusläsas ovanligt mycket. Många kommer leta sig vidare till resultatsida två och tre i jakt på resultat som kanske inte borde vara där.

Det här inlägget kommer säkert landa på resultatsida tre som högst. Jag är sent ute och orkar dessutom inte lägga så mycket energi på att synas på sökresultat med kort bäst före-datum.

 

3 kommentarer

  1. Visst är det så att de som är lite medvetna kommer söka längre ned i resultatlistan och inte bara nöje sig med topp 10.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *