Intäkter i fokus

Under den kommande hösten och vintern kommer jag lägga all kraft på de webbplatser med störst potential. Det kan låta konstigt att jag inte gjort detta tidigare, men det har jag faktiskt. Det jag nu ska göra är att sortera in mina sajter i två fack; Inkomstbringande och Stöttande. De inkomstbringande kommer få den största delen av min kärlek, medan de stöttande kommer ge ifrån sig kärlek. Jag kommer inte envisas med länkbygge till dessa lika mycket eftersom förtjänsten inte motsvarar arbetsinsatsen. Då är det bättre att lägga alla länkar, relevanta som mindre relevanta, på sajter som betalar för sig.

Jag har också brutit mig ut reseträsket med tre sajter som förhoppningsvis kommer stå för en betydande del av annonsintäkterna framöver. Dessa är inte alls lika säsongsberoende som många av mina resesajter samtidigt som konkurrensen på AdWords är ganska hård.

Nästa steg är annonsoptimering. Jag kommer experimetera vidare med annonsplaceringar för att kräma ut lite mer ur besökarna som hittar in på sajterna. Till annonsoptimeringen hör även att hitta alternativa inkomstkanaler än Google AdSense. Det senaste halvåret har jag kommit ganska långt med att öka på andelen affiliate, men jag kan komma en bit till. Målet är att affiliate ska stå för 50% av intäkterna. Det är helt enkelt för riskabelt att vara för beroende av Google AdSense eftersom de verkar skoningslösa i sin rättskipning. Det finns få möjligheter till omprövning av ett beslut samtidigit som de sällan uppger orsaken till en avstängning utan hänvisar till ”policybrott”.

I dagsläget är jag registrerad hos tre affiliatenätverk; TradeDoubler, Double och Wordon. Planen är att jag ska se mig om efter ytterligare aktörer för att få så relevanta och träffsäkra annonser som möjligt på mina sajter.

4 kommentarer

  1. Med tanke på hur det utvecklingen varit de senaste åren så har jag stora förhoppningar. Men i vanlig ordning är jag försiktig i mina prognoser.

  2. Intressant, tycker alltid att det är mycket intressant att ta del av hur andra jobbar. Det låter som att du gör helt rätt faktiskt, så önskar dig lycka till, och hoppas förstås att du bloggar om hur det går framöver också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *