En ovanligt oproduktiv vecka är till ända

Eftersom jag har blivit sämre på att leverera dagliga blogginlägg på senare tid kommer här ett mer alldagligt inlägg. Det kommer handla lite allmänt om mina projekt och mitt arbete med dessa. Som rubriken berättar har denna vecka varit ovanligt oproduktiv. Jag har vare sig byggt mycket länkar eller innehåll till mina sajter. Det är såklart inte bra att ligga på latsidan och jag skäms lite över detta och tänker på hur mycket man hade kunnat få gjort. Jag har i varje fall lyckats producera två mer eller mindre grävande blogginlägg, om Joddlet och Blog.dk. Båda har varit ena riktiga gnällinlägg. Jag har synat mig själv lite och märkt att jag gnäller en hel del över saker och ting, en riktig Örebroare helt enkelt :)

Jag säger inte att kritiken som framförs i dessa inlägg inte är berättigad, det tycker jag fortfarande. Det jag ska tänka på är att försöka leverera lite fler positiva inlägg. Varför inte lyfta fram sajter som verkligen lyckats med sin SEO på ett nytänkande sätt. T.ex. dagstidningar som bryter mot tidningstrenden och skapar nya interna länkstrukturer eller liknanade. Nikke Lindqvist har tidigare hyllat Dagens Nyheter för sina “ämnesnav” om jag inte missminner mig. Mer sådant från min sida alltså!

Spaten

Åter till produktivitetsproblemet. Jag har som vanligt ingen förklaring till varför det går trögt med motivationen just nu. Jag upplever väl en liten svacka. Jag är ganska säker på att ni också upplever motivationssvackor titt som tätt, de verkar vara ganska vanligt förekommande. Det är dålig tajming nu eftersom jag har den relativt nya sajten Danmarkssemester.se att jobba med inför sommarens högsäsong då många svenskar ger sig av till Sveriges gamla rival. Det jag behöver till Danmarkssemester.se är främst inlänkar, men lite mer innehåll skulle heller inte skada. Sajten har 13 indexerade sidor vilket är fullt tillräckligt för ganska skapliga placeringar på ganska många sökord och fraser.

Något jag faktiskt tagit för mig den gångna veckan är att flytta min sajt om ögonoperationer från det mindre passande domännammnet Smuggla.se till Ogonoperation.nu. Min förhoppning är att det nya domännamnet ska hjälpa mig att hamna på förstasidan för sökningar på just “ögonoperation”. Smuggla är 301:ad efter konstens alla regler. D.v.s. att varje undersida på Smuggla.se pekar om till motsvarande på Ogonoperation.nu.

Nu har klockan slagit helg och man får öppna en öl och luta sig tillbaka i soffan. Det är precis vad jag ska göra. God helg allesammans!

6 kommentarer

 1. Att hålla motivationen uppe är jäkligt svårt.. vad är det man ska tänka på egentligen? pengar, eller vad är det?

 2. Motivationen tryter alltid någon gång. Man kan inte vara 100% fokuserad alltid.

  Jag har själv märkt att motivationen kan ta slut när man har suttit för länge vid datorn. Man kan inte riktigt tänka klart. Bättre att dra på sig paltorna och ut och jogga en runda :)

  Tror du att du kommer att lyckas med att hamna högt för sökfraserna du vill med Danmarksemetser sidan innan sommaren ? Sidan är schysst uppbyggd må jag säga..

 3. Det där med att komma ifrån datorn är nog viktigt. Det är lätt hänt att man blir sittandes för länge. Sedan kan man nog med fördel sätta sig utan dator med ett kollegieblock och penna och försöka strukturera upp arbetet. Sitter man vid dator blir man lätt distraherad av att mailprogrammet plingar till m.m.

  Jag hoppas komma upp ganska högt med Danmarkssemester. Med bra inlänkar kommer det kanske ordna sig, men sommaren närmar sig med stormsteg.

 4. Känner igen mig, jag märker tydligt samband att ju längre jag sitter framför datorn desto större är sannolikheten att flikarna i webbläsaren fylls upp med Facebook, Pusha, Buzz, nyhetssajter osv istället för att något vettigt blir gjort :)

  Mina tips jag försöker efterleva är att inte sitta och jobba i för långa sessioner framför datorn (gå ifrån 10 minuter varje timme och gör något annat), ha tydligare gräns mellan jobb/fritid och kompensera för stillasittandet genom att träna mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *