Hur man kan använda Adsense for Search

Sökare

Jag personligen har inte använt Adsense for search särskilt mycket på mina sajter. Det beror nog främst på att jag varit skeptisk och trott att jag kommer slussa besökare ut från sajterna utan att de klickar på någon annons. Även om så är fallet så har jag upptäckt ett bra tillfälle att använda sig av Adsense for Search.

Det är på sidor som av olika anledningar attraherar mycket trafik som inte är särskilt relevant. Jag har på senare tid börjat ranka etta på ett sökord som inte är så relevant för innehållet på resten av webbplatsen eller de annonser som visas på ingångssidan.

Genom att lägga upp en tydlig sökruta på ingångssidan ger jag missnöjda besökare möjligheten att göra en ny Google-sökning från min sajt. Förvånansvärt många (30%) av sökarna klickar sedan på en annons i det sökresultat som de dirigeras till. På detta vis har jag lyckats göra pengar även på mina “missnöjda” besökare. Pengar som troligtvis skulle gått förlorade utan sökrutan.

Kort tips som jag hoppas kommer någon till nytta.

12 kommentarer

 1. Bra tips! Det har jag inte tänkt på.
  30% låter som en hög siffra, men det är väl klart att Google gör allt som står i deras makt för att leverera relevanta annonser.

  1. 30% var under en kortare tidsperiod. Jag kollade på en längre period och då blev det 19%. Ändå högt men antagligen lite mer realistiskt.

 2. Måste testas. Har också inlägg som drar mycket besökare på min blogg, men jag vet att det inte är precis vad de som kommer från google söker när de googlar till den/dom artiklarna. Var hittar jag den här härliga adsense for search, och det vore ju ännu bättre om man kunde själv skriva i en relevant sökning som jag vet att de som googlar vill googla och på det sättet slipper dom att skriva själva (I)

  Oj vad rörig kommentar! Men vafan, ni fattar… :D

  1. Adsense for Search hittar du under Adsense-inställningar. Det går att låta besökarna söka dels på en bestämd sajt (t.ex. din) eller på hela webben. Det går att skriva in egna sökord som används för att justera resultaten och annonserna från sökmotorn så att innehållet på din webbplats kan matchas.

 3. Hmm.. “/
  “Publicister får inte lägga in sökord i förväg i sökrutan eller skriva in direktlänkar till sökresultatsidor i koden.”

  I övrigt förstår jag inte… har nu lagt upp en sökfunktion i ett inlägg. Men när jag söker så söker jag ju bara vidare och får inte upp så mycket relativa annonser. Fick nästan leta för att uppmärksamma två högst upp ovanför resultaten. Är jag rätt på de? :)

  1. Man får inte lägga in sökord i sökrutan som du skrev, men jag menade det man kan ange i Adsense-admin. Där kan man ange sökord, men det kanske funkar bäst på lokala sökningar. D.v.s. där den egna sidan bara visas i resultatet.

   1. Japp, såg det.

    Men det jag inte förstår är hur vi som lägger upp denna sök knapp ska kunna tjäna något på det?!?

   2. Man får del av annonsintäkterna från de annonser som visas i sökresultatet man kommer till när en sökning gjorts.

 4. Hallo!
  Tänkte droppa en kommentar:

  Hur kör man detta då på sina sajter som är CMS baserade? Alltså att lägga in en AdSense for search på en specifik sida på WordPress installationer?

 5. Måste tacka dig för tipset om Google Search!

  Har använt mig av Google Adsense innan men nu med Google Search så är min hemsida mer användarvänlig och jag tjänar lite extra i månaden :)!

  så Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *