Bilsemester.net toppar nu SERP:en

I det förra inlägget om Bilsemester.net i SERP:en skrev jag att BilXsemeXster.se låg före trots dåligt optimerad sajt. Nu har min sajt gått om och leder över konkurrenten på .se-domänen. Jag skrev tidigare att jag planerade att använda sökordet “bilsemester” lite mer, något jag dock inte gjorde. Det är alltså  någon annan faktor som gjort att sajten har gått förbi. jag misstänker att Google har hittat några fler inlänkar och därmed puttat upp den en placering.

Det faktum att BilXsemeXster.se rankar så bra trots dålig onpage-optimering gör att jag börjar luta åt att domännamnet har större betydelse än jag tidigare trott. Konkurrenten rankar nämligen tvåa (tidigare etta) på sökningar på “bilsemester”, men återfinns inte alls på förstasidan på “bilsemester i europa”.

Trevligt att sajten rankar så bra. Då kan jag lägga denna på hyllan ett tag, och fokusera på andra sajter framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *