Tillåtna webbplatser i Adsense

Nu har jag skrivit in alla mina domäner i en lista äver tillåtna webbplatser i Google Adsense. Detta gör att jag bara kan tillgodoräkna mig intäkter från dessa webbplatser. Annonser med mitt publicerings-ID kommer visas på andra domäner, men jag kommer inte kunna tillgodoräkna mig några klick från dessa. Vid första tanke kan man tycka att det är onödigt att göra dessa. Varför inte tacka och ta emot om någon vill lägga upp Adsense-enheter med mitt pub-ID? Så länge sajten i fråga inte innehåller något tveksamt material o.s.v. så håller jag helt med. Jag har dock blivit lite orolig för att bli bestraffad, och i värsta fall avstängd från Adsense om någon får för sig att jävlas med mig. Frågan är om det är möjligt att ta pub-ID från annonserna på en sajt man ogillar, och sedan använda detta för att få personen avstängd. Det kanske går om man skapar en mycket oetisk sajt som dessutom spammar mycket.

Jag får göra mer efterforskningar på detta område. Google borde kunna ge svar om någon har råkat ut för detta.

2 kommentarer

  1. Hej Wedholm. Jag är lite i samma tankar att man skulle endast tillåta annonserna på hemsidor man skrivit in. Det som jag också tänkt på är ifall någon kan sabba för en annan person genom att lägga in reklam på olämpliga sidor. Har du kommit någonstans med dina efterforskningar ? Att bli avstängd är ju något man verkligen inte vill bli.

  2. Jag har inte tittat mer på det tyvärr, men det skulle vara trevligt att se hur det ligger till och om det finns de som råkat ut för det.

    Det borde ju vara möjligt att bli avstängd då man ansvarar för det material som visas tillsammans med annonserna. Om förhållandet hade varit det omvända. Att man har en olämplig sajt occh visar Adsense och sedan blir avstängd. Skulle det funka att skylla på att det inte var ens egen sajt utan att någon försökt sabba? Det tror inte jag. När Google har fått för sig något så är det så, punkt slut.

    Jag har valt att tillåta endast trafik från mina sajter av säkerhetsskäl. Förhoppningsvis går jag inte miste om några större summor utifall det skulle komma klick från någon annan sajt som använder mitt ID.

    Som du sa, avstängd vill man absolut inte bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *