Vulkanaska och ökad trafik till sajter

Vulkanaskan från Island håller fortfarande flygbolagen om bollarna minst sagt. Planen står på marken och pengar strömmar ut ur bolagens kassor. Jag hörde att de flesta flygbolagen riskerar konkurs om flygstoppet pågår i 2-3 veckor. Eftersom flygbolagen har så stora fasta kostnader så kommer det nog slå väldigt hårt mot denna redan hårt ansatta bransch.

Idag hörde jag att detta utbrott inte kommer göra den Svenska sommaren svalare. Vulkanutbrottet är helt enkelt för litet.

Om jag förflyttar mig till ämnet för bloggen, d.v.s. webbutveckling så kan jag meddela att det skett en drastisk ökning av trafik från Google till några av mina sajter. Dessa är reserelaterade och innehåller bl.a. information om tågförbindelser till några nordtyska städer. Jag vet dock inte om det är en ren tillfällighet eller ett resultat av optimeringsarbetet. Jag misstänker att det kan beror på att folk kollar upp alternativ till inställda flygresor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *