VPN för snabbare placeringskoll i Rank Tracker

Jag har använt Rank Tracker i snart två år och allteftersom fler sajters rankingar ska kontrolleras, desto längre tid tar det att genomföra. Det går att aktivera Human Emulation, vilket är en funktion som gör sökningarna med slumpmässiga väntetider. Jag har upplevt att det ändå triggar Googles captcha vilket gör att den längre väntetiden aktiveras. Det går även att köra via proxy-servrar, men jag har inte fått det att funka så bra. Jag har bara sökt efter fria proxys vilket gör att kvaliteten kan vara sisådär.

ranktracker captcha vpn

En lösning som har fungerat bra för mig är att ansluta mot en VPN-tjänst. Då kan man dela upp kontrollerna på den egna uppkopplingens och VPN-tjänstens IP. Detta gör att man kan klara av att kontrollera ganska många placeringar utan att ens använda Human Emulation i Rank Tracker.

Just nu är jag på väg att köpa tjänsten av PrivatVPN – en tjänst jag testat förut och var nöjd med. Andra som erbjuder denna typ av tjäst är Anonine och Banana VPN.

VPS-lösning

Om du hostar dina sajter på egen server (VPS) går det att sätta upp SSH-tunnlar mella ndin dator och dem. Då surfar du genom serverns IP-adress när du t.ex. kör positionskontroll i Rank Tracker. (Tack för tipset Tobias, vvv.tobiassjosten.net)

4 kommentarer

  1. Kör själv Anonine och tycker det fungerar riktigt bra. Litet tapp i hastighet ibland men det har ju å andra sidan isperna också då och då.

  2. Jag misstänker att du har ett gäng egna servrar/VPS:er? I så fall kan du ju enkelt sätta upp SSH-tunnlar till dem för samma effekt. Så slipper du betala extra för VPN-biten, när IP-spoofning är allt du är ute efter.

    1. Jag har faktiskt inte VPS:er utan kör mina sajter på fyra webbhotell. Borde nog titta över möjligheten med VPS men fasar lite över det arbetet att flytta runt 150+ domäner.

      Har kollat runt lite och det verkar som priserna ligger mellan 30-40 kr per månad för VPN-tjänster. D.v.s. 360-480 kr/år. Inte så farligt, men inte heller gratis som ditt förslag.

  3. Jag köpte själv privatVPN för 49 spänn för ett par dagar sen. Det fungerar riktigt bra måste jag säga. Kan varmt rekommendera dem. Dock så har jag inte provat några andra så har ju inget att jämföra med men..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *