Varför är IE så jävla jobbigt?

Nu måste jag skriva av mig denna ilska. Internet Explorer (IE 7 i detta fall) har en egen, konstig tolkning av webbsidor. T.ex verkar det som att IE automatisk lägger på en godtycklig margin eller padding om dessa värden inte specificeras alls i CSS:en. Om jag inte anger något värde på dessa förutsätter jag att värdet noll ska användas, men icke! Jag kan dock se en fördel, och det är att man tvingas skriva en utförlig CSS. Det konstiga är att i många fall är det tvärt om, att IE är relativt överseende med inkorrekt kodning, medan de andra webbläsarna är mer kinkiga på detta.

När det gäller IE 8 har jag tyvärr dålig koll. Jag hoppas att denna version följer W3C:s riktlinjer bättre. Det får bli en separat installation av denna webbläsare för att kunna kolla av sajterna i både IE7 och IE8. IE6 och tidigare har jag i stort sett slutat designa för, istället visas en ”varningsruta” på sajterna som meddelar besökare med dessa föråldrade webbläsare att det är dags att uppgradera.

2 kommentarer

  1. Har alltid förbannat IE och gör det fortfarande, IE8 är ett litet steg i rätt riktning men fortfarande alldeles för dåligt. Funktionen som gör att användaren kan bestämma om webbsidan ska renderas som IE7 eller IE8 är ju horribel. Nej den dag då IE går under kommer jag att jubla!

  2. Seriöst, finns det en funktion för att rendera i IE7?! Om de gör en ny version så måste väl målet vara att den ska göra de tidigare versionerna onödiga, eller? Och enligt min mening bör de inte ens släppa en ny version som förrän den är bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *