Interna länkar med sökord och sökfraser

Sökord och sökfraser i interna länkar är också en del av SEO-arbetet. Även om Google inte värderar dessa länktexter lika högt som om de kom från andra sajter så kan de göra skillnad. Länkarna i menyn kan vara svåra att optimera för längre sökfraser och risken att du upprepar dig onödigt mycket är stor. Tänk på att menyn ska vara användarvänlig i första hand. Där kan du fokusera på att ha relevanta sökord.

En meny som ser ut såhär kan lätt upplevas tjatig:

Startsida
Länkar för sökmotoroptimering
Taggar för sökmotoroptimering
Checklista för sökmotoroptimering
Sökordsrelevans för sökmotoroptimering
Sökordsdensitet för sökmotoroptimering

Det jag vill säga med detta är att upprepandet av “för sökmotoroptimering” är helt onödigt för besökarna. Det naturliga skulle vara att enbart skriva ut de första orden och strunta helt i upprepningen.

Om du har en sajt med många artiklar så föreslår jag att du länkar samman de som är mest relaterade varandra. Gör detta genom en liten länklista under inlägget, t.ex med rubriken “Mer intressant läsning”. Gå igenom artiklarna/inläggen var för sig och se om det finns något/några inlägg på liknande ämne att länka till i listan.

Jag är osäker på hur väl denna metod fungerar i optimeringssyfte, men det finns dock en annan stor fördel. Chansen att dina besökare stannar längre tid på sajten ökar då de på detta smidiga sätt lockas till vidare läsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *