Utveckling: MombasaBackpackers.com

Det verkar som att jag har fått äran att göra en webbplats åt brorsan och hans vänner i Kenya. Vandrarhemmet de startat behöver en enkel webbplats med information om bl.a. boendeformer, karta/läge, foton och bokning. Jag började lite smått med designen och kännde mig rätt så nöjd. Nu har jag dock, i vanlig ordning, börjat tveka lite. Det är nog bäst att hålla mina hästar till dess att brorsan skickat över en skiss på hur han vill att den ska se ut.

Sajten, som jag tänkt mig, kommer att gå i orange och mörkrött. Grunddesignen bygger på samma som jag använt flera gånger tidigare. Menyn är i samma stil som den på Upptäck Afrika, men jag vill dock tvätta bort de alltför uppenbara likheterna. Eftersom jag har ganska grundläggande kunskaper i grafisk design tycker jag det svåraste är att få till en bra logo. Jag skulle vilja ha något i stil med Sydafrikaresor.se.

Sajten ska dessutom vara på fyra språk, vilket gör arbetet med innehållet lite extra krävande. Språken är engelska, svenska, franska och spanska. De olika språkversionerna ska ligga i mappar, utom engelska som kummer ligga direkt under Mombasabackpackers.com. Jag har inga planer på att göra en automatisk redirect till de olika språken beroende på inställning på datorn man surfar på. Det kan få negativa konsekvenser både för besökarna och sökmotorerna. Det verkar bättre att alla kommer till den engelska versionen och sedan manuellt får klicka sig vidare till ett annat språk om så önskas.

Eftersom sajten inte är färdig än, vare sig designmässigt som innehållsmässigt, väntar jag med en länk till den. Det kommer framöver.

2 kommentarer

  1. Ja verkligen. Jag har hört ett och annat om hur det är att vara företagare i Kenya. Så gnäller folk här i Sverige över alla papper som ska fyllas i.

    Mutor är det som smörjer byrokratin i Kenya :) Med en liten bunt dollarsedlar kan man få alla tillstånd man behöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *