Uppföljning till trafik från Google Maps

Nu är det dags för en uppföljning till ett tidigare inlägg där jag skrev om att Googles kartsök gett (särskilt en av) mina sajter ett kraftigt uppsving i besöksstatistiken. Nu har detta fenomen upphört och besöksstatistiken är tillbaka på tidigare nivå. Jag har inte riktigt förstått vad som hände och varför min sajt visades bland olika hotell i Googles kartsök som dyker upp insprängt i det vanliga sökresultatet. Var det helt enkelt så att bara för att jag skrev om dessa hotell så fick Google för sig att sajterna var så pass relevant att de platsade i denna lista? Hade det att göra med att jag använde Google Maps på sajterna och dessutom skapat markörer med hotellens namn? Det kanske jag aldrig får veta. Hur som helst så verkar det varit tillfälligt.

Här är ett urklipp ur besöksstatistiken som tydligt visar när denna sajt började dyka upp i kartsök, samt när sajten försvann därifrån. Det är en minst sagt kraftig ökning under denna period.

3 kommentarer

  1. Åh. Jag har aldrig tänkt på att man kan spränga in sin sida bland kartresultaten. Får testa det inom en snar framtid!

  2. Ofta hamnar ju kartresultaten högt upp eftersom Google premierar dem. Det kan med andra ord vara en enkel genväg till topplacering. Det tråkiga är bara att jag inte har full koll på vad som hände, och varför sajten försvann efter någon vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *