Nu ska det säljas hotellnätter

På alla mina resesajter har jag i stort sett uteslutande använt mig av Adsense. Jag kan inte påstå att det går dåligt med Adsense, det är inte därför jag våljer att lägga krut på affiliate-annonser. Jag tror att man mycket väl kan kombinera Adsense och affiliate-annonser utan att sajten känns nedkletad med reklam. Min tanke är att man vänder sig till olika typer av besökare med dessa olika annonsformer. Adsense funkar bra när man vill nå den rastlösa besökaren som vill ha snabba besked. Affiliate-annonserna däremot kräver att besökaren läser texterna på sajten lite noggrannare. Det tror jag i alla fall gäller för det sätt jag väljer att placera affiliatelänkar, d.v.s. som bokningslänkar under respektive hotellrecension.

Arbetet går ut på att skapa sidor med hotellrecensioner på alla resesajter och fylla dessa med ungefär fem hotell i varierande prisklass till att börja med. Under varje recension placerar jag en “BOKA DETTA HOTELL”-länk som sticker ut lite mer än de andra länkarna. Att skriva om de ganska uppstyltade hotellbeskrivningerna från Hotels.com m.fl. är dock ett ganska  tråkigt arbete, men förhoppningsvis kommer det ge avkastning frammöver. Jag vill dessutom skriva om texterna så att de låter lite mer personliga, men då får man passa sig så att det inte smyger sig in några felaktigheter.

5 kommentarer

  1. Det viktiga är att du hela tiden tänker på att du måste ge ett mervärde för läsaren. Annars kommer man inte läsa om hotellen på din sida. En personlig text där det är enkelt att komma vidare för bokning är en lösning. Genrellt är det viktigt med bilder utifrån mina egna erfarenheter.

  2. Stefan: Jag kollade in skanehotell.se och tror att man skulle kunna hitta några passande länkbyten med den sajten. Tror du han är intresserad av det?

    Fjäll: Jag ska helt klart jobba med bilder. Precis som du skriver så tycker även jag att det är viktigt att kunna se hur hotellet ser ut. Det tror jag helt klart ökar besökarnas benägenhet att klicka sig vidare till bokningssidan. Bilder kan nog även locka till läsning.

  3. AdSense i kombination med affiliatelänkar ser inte särskilt spammigt ut för den genomsnittlige besökaren. Tvekar enormt på att dina besökare har någon aning om vad affiliatemarknadsföring innebär.

    Så kör på!

  4. Nabil: Tror inte heller att den vanliga besökaren reagerar på det. Det är nog vi webmasters som lärt oss att kolla på webbläsarens statusfält innan vi klickar oss vidare. Jag ser inte heller någon anledning att maskera affiliatelänkar med en server-redirect. Sen är det förstås skillnad på diskreta länkar och blinkande 600×400-banners på sajten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *