Trafik från Google Maps

På de sajter jag använder Google Maps API har jag märkt att söktrafiken från kartlänkarna i serpen har börjat ge en del trafik. Är detta ett resultat av att jag skapat markörer med dessa sökord, eller är det att sajten i fråga är relevant för sökningen? Utan vidare efterforskning så tror jag det är en kombination av de båda.

Som synes ovan så toppar jag kartresultatet, t.o.m. över hotellkedjans egna sajter. Trevligt sätt att driva relevant trafik till sin sajt. Särskilt eftersom jag skriver om just detta hotell, vilket gör att det dyker upp hotellannonser från dem på sajten. Det är inte enbart den vanliga serpen som är intressant. För flera reserelaterade sajter kan det vara omöjligt att komma över Googles kartresultat. Detta kan vara ett sätt att infiltrera kartresultatet och på så sätt haman i topp. Det tål helt klart att forskas vidare på.

7 kommentarer

  1. Jag tycker att “företag nära dig” sök resultat är riktigt bra eftersom det ofta söks efter ett lokalt företag som matchar sökordet. Detta innebär att min webbyrå som ligger i Skellefteå kan hamna högt upp på sökordet webbyrå för en person från samma stad.

  2. Det är ju väldigt bra både för dig och de potentiella kunderna. All ära åt Internet som verktyg för distansarbete, men den personliga kontakten är fortfarande mycket värd. Då kan man sitta tillsammans och diskutera mer fritt t.ex. i ett planeringsstadie. Det kan nog vara svårt att få med alla detaljer och spontana idéer i ett mail.

  3. Jo jag kan ju lika gärna ha kunder över hela Sverige eller t.o.m. hela världen men vill helst av allt ha kunder i min närhet för att samarbetet med kunden går så mycket smidigare och bättre.

    För att få mer lokala kunder så har mitt företag t.ex. gått ut med förmånliga rabatter till lokala företag.

  4. Fjäll: Jodå det går bra! Den du översatte har, som du ser på bilden ovan, kvalat in på Googles kartsök :)

    Jag vet inte om det beror på en mer korrekt danska, eller om det är resultatet av optimeringsarbetet. Kanske är det både och.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *