Två nya artikelkataloger

ArtikelkatalogEfter att ha sett över vilka domäner dom behövde förnyas genom City Network bestämde jag mig för att lägga artikelkataloger på två av dem. Det är två LLL-domäner jag av någon anledning vill behålla ett tag framöver. Istället för att dem ligger oanvända, kan jag lika gärna använda dem själv samt låta andra använda dem för sitt länkbygge. Redan första dagen i artikelkatalogernas liv pumpade jag på med sju inlänkar till dem. Inga jättestarka inlänkar, men ändå länkar från domäner med skaplig styrka och skaplig ålder. För att artikelkatalogerna ska tillföra något för dem som publicerar artiklar krävs det att dem har något att dela med sig av genom artikellänkarna. Nu håller jag på att lägga grunden till två bra artikelkataloger, men det krävs också att användarna sporadiskt länkar till dem.

Det kan tyckas onödigt att bygga länkar till någon annans artikelkatalog. Varför ska man fixa länkar till den, när man istället kan bygga länkar direkt till de egna sajterna? När jag bygger länkar genom artikelkataloger brukar jag fixa inlänkar till mina artiklar för att de ska få mer styrka. Mer styrka gör att länken till min huvudsajt blir starkare. Man kan alltså tjäna på att stärka sina egna artiklar samtidigt som lite av styrkan tillfaller artikelkatalogen.

Smz.se

Smz.se är en exakt kopia av Kwm.se. Artiklarna är självklart inte kopierade men reglerna för artikelpublicering är det. De ska innehålla minst 400 ord och ha max tre utlänkar.

Inz.se

Inz.se är ett försök till en mer kvalitativ artikelkatalog. Här måste artiklarna vara minst 500 ord. Det får finnnas max två utlänkar per artikel. Artiklarna måste dessutom innehålla en bild, vilken höjer kvalitén på artikeln. Denna artikelkatalog kommer jag även bygga ganska mycket länkar till så att den får bra styrka, vilket kompenserar för det extra arbetet användarna krävs göra. Egentligen behöver detta inte kompenseras eftersom deras länk redan från början ligger i en kvalitativ text.

Infoz.se

Infoz.se är förvisso en artikelkatalog som ligger mig varmt om hjärtat. Det är min första artikelkatalog. Den är dessutom helt manuellt uppdaterad vilket är mindre bra för mig. Det tar tid att flytta artiklar från mailboxen till html-filer.

För fler alternativ, kolla in min lista över artikelkataloger.

2 kommentarer

  1. Aldrig fel att försöka höja kvaliteten medordrika artiklar och bilder dessutom. Men vad jag antar blir resultatet är artiklar som alla ligger inom spannet 500-550 ord.

    Är det verkligen så bra? Jag tänker då hur Google ser på sidan. Det är väl det viktiga ändå, som Internetanvändare kanske jag inte lusläser en artikelkatalog om dan direkt:)

    Men du kanske vet sen gammalt att visa skriver kortare txter och genom att publicera dessa ändå skapar du spridning i textlängd

    1. Du har troligtvis rätt i att artiklaran kommer innehålla 500-550 ord, men det är å andra sidan bättre än 400-440 ord. Sedan tror jag bilder har en positiv effekt bortom Google bildsök och läsarnas uppskattning. Jag tror att texter som innehåller bilder automatiskt får en stjärna i kanten av Google. Men det är bara tro som sagt.

      Det stämmer att jag titt som tätt godkänner artiklar som är kortare. Främst för att jag vill öka andtalet indexerbara sidor. På Inz.se kommer det dock vara nolltolerans mot kortare texter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *