Förändring av Infoz genomförd

Nu har jag genomfört förändringen av Infoz.se. Istället för att länka till alla artiklarna från startsidan så länkas bara tre artiklar ut varje kategori därifrån. Resterande länkar ligger på kategorisidor för att avlasta startsidan.

För att snabba upp indexeringen av kategorisidorna lägger jag upp en lista över dem här:

Arbete och ekonomi
Film och TV
Geografi
Historia
Hem och familj
Kropp och hälsa
Litteratur och språk
Länder och regioner
Mat och dryck
Motor och transport
Musik
Samhälle och politik
Städer
Teknik och IT
Vetenskap
Övrigt

11 kommentarer

 1. Bra gjort! Har du något script bakom eller får du göra mycket för hand? Tänker om du har databas som sparar vilken kategori och så vidare…

 2. Allt är gjort och görs fortfarande för hand. jag funderar dock starkt på att skapa ett enkelt system för att hantera och publicera nya artiklar.

  Det första problemet jag kommer att tänka på är att generera SEO-korrekt HTML-kod utifrån databasen. Jag funderar på att lösa det genom att även lagra HTML-kod i databasen. Det blir inga stora mängder kod utan H, P, A, EM och STRONG-TAGGAR. Detta gör det dessutom lättare för både mig och användare att publicera artiklar. Det jag då behöver göra at att ev. gå in och rätta lite HTML-taggar, t.ex. lägga till rätt class på en länkar m.m.

  Det ska dessutom bli kul att återgå till kodandet efter en längre tid med statiska SEO-projekt.

 3. Det var ett riktigt bra upplägg du hade fått till där. Man vill sitta och klicka mer och mer för att läsa om mer. Är det meningen att det kommer att funka som wikipedia, att alla kan skriva sina egna artiklar eller är det bara du som skriver dem?

 4. Majoriteten har jag skrivit, men tanken är att sajten ska klara sig utan mig som artikelförfattare. Jag har skrivit artiklar relaterade till sajter jag gjort länkbyte med samt egna sajter jag vill ha relevanta länkar till m.m.

  Wikipedia-länkningen är som jag förstått det ett mycket bra sätt att sprida PR över hela sajten. Det är mycket tack vare den som Wikipedia toppar många serpar. Det är en av anledningarna till att jag valt att länka mellan artiklar på det sättet.

 5. Riktigt bra!
  Det verkar vara i bokstavsordning, eller är det faktsikt de tre nyaste som visas?
  Att generera SEO-vänlig HTML borde väl inte vara några problem?

 6. Ja det är de tre första (i bokstavsordning) som visas nu. Med en databasdriven lösning borde det inte vara några problem att slumpgenerera tre st, alternativt välja tre specifika att framhäva.

  När det kommer till att generera SEO-vänlig HTML ska det inte finnas några hinder. Det enda jag hade i åtanke beror väl på att jag tvivlar på mina webbprogrammeringskunskaper ibland. Men en nöt är ju till för att knäckas :)

 7. Många av artiklarna på Infoz innehåller inga utgående länkar utan är till för att skapa mer innehåll och fler sidor på sajten. Något Google tycks värdera högt. Jag tror även det är positivt ur SEO-synpunk om det finns en större andel sidor som är helt fria från utgående länkar. Det kanske minskar risken att stämplas som länkfarm. Man kan även se dessa artiklar utan länkar som att de ligger ”på lager” och snabbt kan användas vid nya länkbyten.

 8. Att ha färre länkar på förstasidan är positivt om du försöker öka värdet på just den sidan. Säger sig själv att färre pr läckor ger mer kraft. Men tror du ska kolla upp det där med att slumpa 3 länkar istället för bokstavsordning för att göra sidan lite mer dynamisk.

 9. Tanken med förändringen var inte att öka värdet på startsidan i första hand, utan att Google kanske blir misstänksam om det finns hundratals länkar där. En ”normal” webbplats har inte så många sidor länkade i sin meny på startsidan, vilket gjorde Infoz onormal.

  En slumpning ska jag absolut försöka få fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *