Sverigedemokraterna.de ännu i topp

Sverigedemokraterna.de ligger fortfarande etta på Google för sökningar på ”Sverigedemokraterna”. Trots att denna SD-fientliga webbplats placerar sig bra fortsätter Sverigedemokraterna att växa i opinionsundersökningarna. Självklart vet ingen hur läget hade varit utan denna propagandasajt, det hade kunnat vara ”värre”, d.v.s. att Sverigedemokraterna låg runt 10%. Eller så skulle det kunna vara så att de låg och flöt under 4%-spärren. Går det att mäta hur denna sajt påverkat stödet för SD? Det tror jag knappast.

Sverigedemokraterna.se verkar inte ha återhämtat sig från plattformsbytet som ska ha genomförts för någon månad sedan. Sverigedemokraternas startsida syns fortfarande inte på Googles förstasida, utan det är sverigedemokraterna.se/vara-asikter/ som är den officiella webbplatsens högst rankade sida.

Även om jag inte är Sverigedemokrat så skulle det kunna bli mycket intressant om detta parti kom in i Sveriges riksdag efter höstens val. Det skulle tvinga de andra partierna att debattera frågor som de helst vill hålla tyst om. Min åsikt är att diskussion alltid är bättre än tystnad, oavsett vad som diskuteras och vilka åsikter som vädras.

3 kommentarer

  1. *.de-sidan är ett symptom på ett mycket obehagligt debattklimat i Sverige och de där har styrd upp detta får väl sägas att sålt sin demokratiska själ gott och grundligt.

  2. Jag tycker problemet till stor del är att de som säger sig vara demokratiska nu börjar med hets- och hatkampanjer mot SD:are som har en demokratisk rättighet att organisera sig i part och föreningar för att diskutera sina åsikter.

    Håller man inte med får man bemöta kritiken med sakliga argument och inte genom att hetsa en uppretad mob mot dem. Det om något är odemokratiskt.

  3. Om de-sidan har gjort effekt så tror jag att den har stärkt SD. SD-anhängare kan påstå att alla försöker tysta dem t.o.m att ”kapa” deras eget namn, därför att de sitter på sanningen.
    De-sidan blir så att säga ett ytterligare bevis för SD-anhängare att de skall hindras att säga ”sanningen” till vilket pris som helst.
    Det tror jag drar till sig tveksamma röster. Eftersom de tveksamma kan tänka – Hm det kanske ligger något i det SD säger eftersom alla vill hindra dem från att tala –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *