Nu blir jag riktigt orolig

Detta blir en fortsättning på mitt förra inlägg (Mycket märkligt). De siffror som presenterades där var tagna under natten till måndagen, men när jag gick in på Adsense nyss såg jag att Wedholm.net totalt under gårdagen (Pacific time) dragit in 233 kr! Det är 47 kr mer än vad bloggen drog in mellan 15 maj 2008 och 31 juli 2010, på bara en dag. Idag fortsätter “eländet” med att den nu är uppe i 58 kr. Jag har därför valt att ta bort Adsense från Wedholm.net tillsvidare.

5 kommentarer

 1. Det låter som någon försöker sabotera för dig. Det har hänt några gånger på mina sajter, jag har också plockat bort annonserna några dagar.

  Jättetråkigt att sådant händer. Man känner sig utsatt när man har inkomster från Adsense.

 2. Nu verkar det ha lugnat sig på Wedholm.net och jag har lagt tillbaka Adsense-enheterna, men istället visar Alperna.eu lite konstiga siffror. Sajten är väldigt ny och har inte mycket innehåll och besökare. Idag har den på 14 sidvisningar och 26 klick dragit in 50 kr, vilket inte ser särskilt naturligt ut.

 3. Det borde ju inte gå att sabotera för någon kan jag tycka. Det Google kan göra är att ta bort de klick som de anser vara ogiltiga. På hjälpsidorna skriver Google bl.a.

  “Lastly, please rest assured that we’ll monitor your situation closely, and that your account is being properly credited for all clicks and impressions we consider to be valid.”

  Kan man då helt enkelt överlåta ansvaret på Google och att de ger mig betalt för de klick som förtjänar det. Om det är någon tröst så kan jag ju vara rätt säker på att de klick som gjorts inte kommer från ett IP som loggat in på mitt Adsense-konto.

 4. Problemet är väl att Google kan tro (troligtvis med all rätt baserat på erfarenhet) att blogg-ägaren själv försöker tjäna pengar genom att klicka på annonserna. Frågan är hur man kan hävda sin oskuld? Däremot så tror jag, precis som du skriver, att klicken enbart rensas bort om det visar sig att Google tror att någon försöker jävlas med dig.

 5. Trots att det ändå handlar om några hundralappar som skulle betala domänen några år framöver så vill jag absolut inte ha pengarna eftersom jag inte är förtjänt av dem. Jag vill ju att annonsörerna ska få kvalitativa besökare annars kommer idén med Adsense att falla rätt snart. Annonsörer vill ju inte betala för skräpbesökare.

  Hoppas det lugnar ner sig och att Google inte får för sig att jag klickar på mina egna annonser eller uppmanar andra att göra det. Den risken skulle jag aldrig få för mig att ta.

  Att bevisa sin oskuld för Google är nog dessvärre helt omöjligt. Vad jag har hört och läst så står de fast vid ett beslut när de väl fattat det, utan att ge någon utförligare förklaring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *