Svår men lönsam nisch

Inom SEO finns det olika svårighetsgrader. Det finns branscher som inte bjuder på särskilt mycket konkurrens, medan andra är stört omöjliga vär vanliga fritids-SEO:are att slå sig fram inom. Personligen har jag hållit till mycket i någon form av medelskilt där konkurrensen inte är direkt lätt, men inte heller ruskigt svår. Visst frestas jag ibland att ge mig in i tuffa branscher som poker och bingo. Egentligen är alla branscher som behandlar spel om pengar väldigt konkurrensutsatta. Generellt är det ju så att ju tuffare konkurrens det är inom en bransch desto mer pengar finns det att tjäna. Det finns undantag i form av bortglömda guldkorn, men dessa är svåra att hitta.

Hur ska man då gå till väga för att slå sig fram inom de högt konkurrensutsatta branscherna? Svaret är både enkelt och svårt på samma gång. Här skulle jag vilja påstå att länkar är det enda som räknas. Det går inte att nå toppen genom att enbart ha en superoptimerad sajt, dina konkurrenter kommer ha minst lika bra titlar, rubriker och brödtext. Här snackar vi hundratals och åter hundratals länkar som ska komma på plats.

Nu sitter jag egentligen och skriver om något jag inte har så bra koll på. Poker och bingo är för mig ganska främmande branscher och jag har inte gjort någon djupdykning i serparna för dessa och närliggande sökbegrepp.

Jag har tänkt mig för och kommit fram till att jag fortsättningsvis ska hitta mindre konkurrensutsatta brancher. Belöningen är förvisso hög om man lyckas, men misslyckas man har mycket tid gått till spillo. Som komplett nybörjare bör man satsa på en bransch med låg konkurrens, där ser man ofta förändringarna snabbare och tydligare. Det gör att man lär sig vilka åtgärder som ger mer än andra.

8 kommentarer

 1. Intressant post som vanligt! Hur kollar du hur konkurrensutsatta en nisch ar? Finns det mer faktorer an hur manga sokningar som kommer upp och hur starka sidorna som kommer upp ar?

 2. Fast å andra sidan behöver man inte få speciellt mycket trafik för att börja tjäna lite pengar. I nischer utan konkurrens finns det nästan inga pengar heller. Long tail trafik och ett sajtnätverk kommer man långt med även om man inte rankar högt på sökord som “poker”.

  1. Du har helt klart en poäng. Poker är kanske det svåraste sökordet men det finns andra som även vi med våra nätverk får lägga en hel del kraft på. Frågan är om det är värt att gå in i den höga konkurrensen eller om det ger samma inkomst att lägga samma energi på många små sökord.

   Belöningen kan bli stor om man lyckas bra i hög konkurrens, men sedan ska man ju som alltid ha en sajt som konverterar.

 3. Japp, jobbar själv med en del svåra nischer, så du har helt rätt: Det är bara länkar, men framför allt rätt länkar (inget spam, väldigt högkvalitativt) som gäller. I enorma mängder. Annars har man inte en chans!

 4. Wahlmans:

  Det är en tuff nisch, om nischen har många väloptimerade sajter i den. Om det är svårt att ta sig till en bra placering för att de andra har bra onpage och offpage optimering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *