Hårdare tag mot sökordsnamn

Titt som tätt kommer det kommentarer här på Wedholm.net som inte verkar vara skrivna av människor. Jag syftar inte på automatiserat spam, det fixar Akismet så bra åt mig. Det handlar istället om kommentarer som skrivits av personer med lustiga namn. Jag visste faktiskt inte att man kunde heta Dålig andedräkt eller Fotsvamp, men tydligen har Skatteverket blivit mer liberala när de beviljar tilltalsnamn vid namnbyte.

Skämt och trams åsido så kommer det nu bli hårdare tag mot sökordsnamn i kommentarer. Om man kommenterar bör man göra det under ett riktigt namn, inte nödvändigtvis sitt egna. Det går bra att låtsas heta Björn eller Hanna, men vill du vara anonym så är “Anonym” att föredra. Från och med idag byts alla sökordsnamn ut mot [sökord]. Och jag kan nästan lova att någon Björn eller Sten inte kommer åka dit för sökordsnamn-spam bara för de råkar ha bra namn för sajter som handlar om björnar eller prydnadsstenar.

17 kommentarer

  1. Det är ok. Jag kommer inte bara benhård utan tillåta företagsnamn och liknande. Det kan ju trots allt vara i egenskap av företag man kommenterar. Om företaget heter Volvo så ska man inte döpa sig till “bra bilar”, det är sådana uppenbara fall jag kommer moderera.

 1. Haha, ja, det var roligt formulerat. Jag har faktiskt börjat ta bort sådana kommentarer som helt uppenbart är spam – även om det skrivits in manuellt. Jag vill helt enkelt inte ge någon länkkraft åt dem och får inte heller ut något av deras kommentarer.

  1. Jag tror inte det är särskilt kul att få massa innehållsfattiga kommentarer från folk vars enda syfte är att få en bra länk till sin sida. Det är nog mest därför skulle jag tro!

  2. Länkjuicen delar jag gärna med mig av. Det ser bara så tråkigt ut när dem som kommenterar inte skriver ett vanligt namn eller anonym.

 2. Såg själv en kraftig ökning av detta fenomenet i våras men efter att helt enkelt ta bort adressen och byta ut namnet mot “Anonym” så minskade det drastiskt. Jag har inget emot att man länkar till seriösa bloggar och accepterade till en början andra ankartexter men efterhand så blev det bara MFA-sidor i kommentarerna och då tröttnade jag.

  1. Det är egentligen inte så att jag missunnar dem länkjuicen och så, det ser bara så tråkigt ut tycker jag. Jag gick andra vägen, behåller länken men byter ut namnet.

 3. Låter som en bra idé. I min blogg har jag sedan länge tagit bort länkar på för alla som heter Bingo, Poker mm. Det känns så oseriöst och det skräpar ner på bloggen.

 4. Tror att många håller med dig, detta blir allt vanligare har jag märkt. Jag stör mig inte jättemycket på detta på bloggar, men tycker att alla bör göra på det sätt som känns bäst för dem själva, och stör du dig på dessa texter, är det helt rätt av dig att ta bort dem. Inget att fundera särskilt mycket på, med andra ord. Dock är det nog bra att du skrev ett inlägg om det, för så länge detta inlägg ligger på första sidan, får man ju hoppas att vissa av dessa personer läser det, och därmed avstår från att kommentera med konstiga texter på grund av det. Dock är problemet med dem i många fall, förutom namnen, även att de ofta inte läser inläggen, utan mest en rubrik och sista meningen, och detta märks givetvis på kommentarerna med.

  1. Håller med dig, var och en sätter vi ju upp reglerna för våra bloggar. Jag kan ju innte klandra någon eftersom jag inte har haft någon uttalat policy för kommentarer, men å andra sidan så faller det väl inom kategorin sunt förnuft. Sedan förstår jag mycket väl suget efter att få en länk med rätt sökord.

   Seotjejen förresten, vill du ranka på SEO måntro. Nävars, jag tycker det är ett klart godkänt alias. Du är en tjej som sysslar med SEO och vill vara anonym.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *