Surftowns användaravtal

Råkade komma över ett citat från Surftowns användarvillkor på WN. De borde verkligen kolla över både stavning och hur vissa meningar kan tolkas.

Förbudet gäller texter, bilder, filmklipp, ljudfiler eller annan tänkbar information eller länkar länkar till dessa. Förbudet är generellt och gäller materialets placering på servern, oavsett om det är tillgängligt för alla, inklusive kunden själv.

Som olagligt material betraktas även material av pornografik, racistisk, religiös och politisk karaktär, som oavsett är lagligt eller ej kan verka våldsamt stötande. Detta avgörs av Surftown, eventuellt i samarbete med ett expert- eller rådgivningsorgan inom gällande område.

Surftown förbehåller sig även att radera innehåll lagrat i form av zip, mp3, jpg och liknande filer, ifall dessa belastar servrarna i orimligt hög grad. Syftet med Surftowns hostingprodukter är inte att de ska fungera som en extern hårddisk för lagring utav större mängder filer för fri nerladdning eller visning, utan att de ska utgöra en visnings– och/eller försäljningsplats för privata användare, offentliga institutioner samt verksamheter.

Läs hela avtalet

Angående det sistnämnda så kan de väl bara skriva att de är mycket rädda om bandbredden, och att du som kund helst inte ska använda din tilldelade bandbredd till max.

Låt säga att du har ett band som på sin webbplats lägger ut hela, eller delar av bandets låtar (i mp3-format) så att besökarna kan lyssna på dem. Om materialet varken är olagligt (piratkopia) eller användaren överstiger trafikgränsen så kan Surftown ändå när som helst ta bort dessa filer.

Sätt er och fila på ett bättre användaravtal Surftown.

3 kommentarer

 1. Riktigt uselt användaravtal, skrivet på ett lika uselt sätt!

  Själv har jag Binero, och även om jag inte skummat igenom användaravtalet på länge så tror jag de är lite mer generösa. Jag har egenproducerad musik på min blogg, vilket kan ta en del bandbredd. Skulle jag få den borttagen skulle jag antagligen byta webhotell.

 2. Förstod inte hälften av vad som stod i det där avtalet..

  Generellt är det en svår situation för webbhotell med användaravtal då en förlorad hemsida kan innebära en rejäl ekonomisk förlust. Den vill givetvis inte webbhotellen för, och därav lite underliga avtal.

  Jag kör också Binero, och har som tur är inte behövt finläsa avtalet där heller.

  Mvh
  Magnus Lundin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *