Hur kan de placera sig så bra?

Den största konkurrenten till Bilsemester.net i SERP:en är en sajt med 483 inlänkar enligt Yahoo Site Explorer. Utav dessa är endast 4 från unika domäner, 480 st är sitewidelänkar från en blogg på Metrobloggen. Bilsemester.net däremot har ungefär 30 inlänkar från unika domäner. Det är dock trevligt att jag placerar mig före konkurrenten på de tre viktigaste sökorden/sökfraserna. Anledningen till att jag började gräva i detta var att jag vill försöka få inlänkar från samma sajter som mina konkurrenter. Just nu är detta lite utav ett mysterium.

Andra faktorer som kan spela in är att konkurrenten har 48 sidor mot mina 32 enligt Site Explorer. Denna lilla skillnad borde väl ändå inte ensam kunna bära upp konkurrenten så mycket.

Det faktum att konkurrenten bara nämner ordet “bilsemester” en enda gång på startsidan (som länkat menyval), samt att det inte finns med i title-taggen, gör att mysteriet tätnar ännu mer. Undersidan (visas i SERP:en) som handlar om bilsemester är även den mycket dåligt optimerad för det ordet. Det finns med som “rubrik” (en stylad span-tagg) samt i texten en gång, då de hänvisar till den egna sajten. Hur kan de placera sig så högt med så få inlänkar och så dålig onpage-optimering?

 • Konkurrentens domän/startsida har PR3, min sajt har PR2
 • Konkurrentens undersida har PR2, mina undersidor har PR0-1

Det jag kan konstatera är att denna konkurrent är ett bevis på att de resterande konkurrenterna i dessa SERP:ar inte heller är särskilt starka. Jag borde med andra ord inte ha några problem att behålla min förstaplats ett tag framöver. Det som kan hota mig är dock om konkurrenten lägger till sökordet i title-taggen, en rubrik samt brödtexten på startsidan. I normala fall borde det inte vara ett hot, men i detta mystiska fall skulle de säkert kunna gå om mig.

3 kommentarer

 1. Tja den domänen är från år 2003 till att börja med. Dessutom förekommer ordet i title. Man får leta bortom det som syns där tydligt. Finns en liten felaktig uppfattning om hur många ord i det utrymmet som Google tar hänsyn till.
  För det är väl se-sidan vi pratar om?

 2. Ja det stämmer att det är .se. Var lite hemlighetsfull i inlägget :)

  Att det fanns med i titel hade jag slarvigt nog helt missat, liksom att kolla ålderna på domänen. Det verkar ju onekligen som att Google ger värde åt ord i title efter 64:e tecknet. Eller var gränsen nu gick :)

 3. 64 till 70 skall gå bra där för full visning efter en sökning. Men det går att köra några hundra också och få dem efter en sökning. Fast det är nog inte att rekommendera, närmar sig gränsen för spam då. Men ett mindre överdrag lär inte påverka negativt i Google.

  Men du jobbar ju aktivt med din sida och ligger redan överst så det bör inte vara några problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *