Strukturera ditt arbete

Min erfarenhet av att jobba med SEO, affiliate och AdSense är att det kan vara svårt att få struktur på sitt arbete. För att effektivisera sin arbetstid behövs rutiner och planering. Det är lätt att man planlöst hoppar mellan sina olika projekt utan att riktigt stanna upp och tänka efter om det är effektivt och optimalt. Jag kommer ofta på mig själv när jag har hållit på med något, för att andra stunden börjat jobba med en helt annan sajt. Brist på planering och fokus helt enkelt. Det kan hända att den här arbetsmetoden funkar bra för vissa, men personligen tycker jag att det omedvetna hoppandet mellan projekt bara stjäl tid. Vad är inte bättre som inledning på en ny vecka, än att jag försöker dela med mig av några tips på struktur och planering. Inte för att jag är någon mästare på det, men här kommer i alla fall några tips.

 1. Länkbygge bör ske kontinuerligt. Därför bör det avsättas daglig tid för detta arbete. Schemalägg en timma åt enbart länkbygge. Schemalägg också vilka sajter du ska jobba med så att det inte blir någon snedfördelning.
 2. Uppdateringar må vara nyttiga, men det är inte superviktigt enligt mig. Jag har flera sajter som rankar som legat oförändrade i ett år och fortfarande håller sina placeringar. Ska du hålla en eller flera bloggar uppdaterade bör du dock avsätta tid för detta några gånger i veckan.
 3. Skapa nya projekt. Ett företag som inte producerar nytt växer inte lika snabbt. Har du tio sajter som börjar dra in skapligt med pengar finns det väl inget som hindrar dig att (vid sidan av) skapa ytterligare tio. Schemalägg arbetstid för innehållsskapande till dessa nya projekt.
 4. Nerprioritera sajter som inte ger tillfredställande avkastning. Du bör tillåta dig att släppa taget om sajter som inte levererar önskat resultat, trots att alla förutsättningar är uppfyllda. Använd dem istället för länkbygge eller avyttra dem.

Avslutningsvis vill jag tipsa om ett lärorikt klipp som hjälper dig strukturera ditt arbetsliv och din vardag.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0zUbyL6yez4[/youtube]

7 kommentarer

 1. Håller helt och hållet med. Även om det kan kännas tidsödande för vissa att strukturera upp sina internetkampanjer eller liknande kommer det löna sig ganska snabbt. Det blir framför allt billigare, man får större spridning och som du säger ett betydligt högre fokus (och prioriteringen betydligt mycket enklare).

  Intressant blogg du har föresten :)

  1. Ja det kan ta sin lilla tid att skapa struktur och rutiner, men när det väl är gjort tjänar man snabbt in investeringen i effektivare arbetstid.

   Det ska såklart vägas mot hur man gillar att jobba. Endel personer trivs med att hoppa mellan olika saker. Om strukturen helt sabbar det roliga med jobbet bör man nog avstå från mina råd.

 2. Jättebra tips, håller med om allt, förutom det där med uppdateringar. I mitt tycke spelar det ganska stor roll (men så jobbar jag ju på den engelskspråkiga marknaden också, så det kanske är skillnad pga det?).

  Att planera in länkbygge och hur man vill expandera, oavsett hur sugen man är på det just nu är också bra knep, annars blir det ofta inte gjort i den utsträckning som man egentligen skulle vilja av ren slentrian.

  Satt precis och filade på ett inlägg lite på samma tema när jag läste detta, så detta är något jag tänkt och funderat på i dagarna med…

  1. Det kan stämma att det är viktigare på den engelska (internationella) marknaden. Mina erfarenheter bygger dessutom bara på avgränsade nischer.

   Täta eller regelbundna uppdateringar är viktiga för att styra hur ofta Google ska komma på återbesök. Detta underlättas också av pingtjänser för bloggar. Och bloggar är ju av naturen löpande uppdaterade. Vanliga webbplatser är nog snarare av naturen ganska statiska rent innehållsmässigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *