Jag snittar för få ord per inlägg

Antalet ord per sida är något som är ganska viktigt, och helst ska varje sida man publicerar innehålla minst 500 ord. Denna blogg består i skrivande stund av 98 060 ord fördelade på 591 inlägg, vilket ger ett snitt på 166 ord per inlägg. Alltså mycket under den rekommenderade mängden ord. Jag tror förvisso att rekommendationen på 500 ord är något man bör sträva efter, men att det inte är hela världen om man inte når upp till den. Google indexerar även sidor med väldigt få ord. Jag tror däremot risken att inte få en sida indexerad ökar om den har väldigt lite unikt innehåll.

För att få detta inlägg att inte sänka snittet ytterligare måste jag fortsätta skriva ett tag till.  Därmed inte sagt att det som skrivs nu är oviktigt.

Med kvalitativt och unikt innehåll på din sajt är det inte så svårt att få sina sidor indexerade. Skriver man kvalitativa texter så borde de per automatik innehålla några hundra ord. Glöm inte heller att stärka dina sökord genom att sätta dem inom <em> eller <strong>, samt låta dem utgöra 2-5% av orden på sidan. Nu har inlägget gott och väl passerat snittet på 166 ord så jag kan med gott samvete sluta skriva :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *