Skala upp webbproduktion och länkbygge

Skala bananJag har nog berört ämnet tidigare, i alla fall ur ett länkbyggesperspektiv. Att skala upp sina processer är helt nödvändigt för att kunna kräma ut mer pengar från sin verksamhet. Inspirationen till denna bloggpost står Magnus Bråths inägg på Disruptive.nu för. Jag vill inte på något sätt mäta mig med rävarna Bråth och Rudolf, men kanske kan jag komma med några trevliga tips och funderingar.

Skala upp webbproduktion

Webbproduktion behöver inte vara så glassigt som det låter. Det kan handla om att producera en blogg med innehåll. Design och användarvänliga funktioner är förvisso saker som kan förbätta avslutsfrekvenser, men det tar också tid. Om produktion tar lång tid så kostar det pengar.

När jag lanserar nya affiliatesajter använder jag mig så gott som alltid av en redan färdig HTML-mall. Ja, det är faktiskt så att jag kör mycket statiska HTML-sajter trots att WordPress gör saker så enkelt. Jag ska inte gå in på varför det är så, för det hör inte riktigt hit.

Om du har en färdig designmall behöver du bara slänga på med innehåll, fixa rubriker, titlar och meta-information så är du igång. Jämför det med tiden det tar att koda ihop en sajt från grunden inför varje släpp. Du har skalat upp din process att sätta en ny sajt till världen.

Samma sak går att göra med WP-sajter. Om du har ett antal teman du gillar så bör du spara undan en egen kopia av dem. Denna kopia modifierar du sedan för bästa sökmotoroptimering. Därefter kan du återanvända den utan att behöva göra samma ändringar för varje ny sajt du släpper.

Skala upp ditt länkbygge

Att ha bra och snabb tillgång till länkar är bra på många sätt. Det gör att du kan kapa din arbetstid för länkbygge markant. I och med pingvinen som kom nyligen bör man dock vara extra försiktig med just den här biten. Genom att ha ett eget nätverk av bloggar och sajter kan du försörja dina nya projekt med länkar. Antingen genom att byta bort länkar från nätverket för att få in utomstådende länkar till projekten. Du kan även länka från ditt eget sajtnätverk, eller göra lite av varje del.

Länkbyten är en trevlig aktivitet jag brukar sysselsätta mig med. Även om jag sycker det är trevligt så ska varje byte vara så tidseffektivt som möjligt. Därför strävar jag alltid efter att göra så många länkbyten som möjligt vid varje kontakt. Istället för att spendera 30 minuter på mailkonversation och förslag för att byta till mig en länk, spenderar jag hellre samma tid för att få 10 eller 20 länkar.

Gästblogga är också ett sätt att skaffa sig länkar. Jag gör det sällan eftersom jag tycker det är för tidskrävande. Om jag skulle få skriva en ”gästnyhet” på aftonbladet.se skulle jag däremot tacka ja på momangen. Detta eftersom en länk därifrån är så mycket bättre än från småbloggar.

Slutord

Med detta inlägg hoppas jag kunna väcka tankar funderingar hos dig. Du ska ställa dig frågan hur du kan effektivisera och skala upp dina egna processer. Jag skriver ofta ut ett affiliateperspektiv, men det går att applicera på de flesta verksamheter. Exemplen kanske inte är klockrena, men förhoppningsvis visar de hur jag tänker.

2 kommentarer

  1. Jag har ett par barnteman som jag återanvänder, ett under Responsive och ett under Twenty-Ten. Det är så mycket bättre än att börja på ny kula varje gång!

  2. Hej, jag har ett problem.
    Hur går man tillväga för att hitta ställen där man kan skapa länkar till sin sida?

    Snackar vi bloggkommentarer & skapa blogspot/wordpress bloggar?

    Mvh Robin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *