Svenska affiliatenätverk

Som ny affiliate kan det vara svårt att komma igång och hitta bra affiliatenätverk. Driver man en bred sajt eller flera sajter inom olika nischer är det ofta nödvändigt att registrera sig som publisher hos flera affiliatenätverk. Genom att ha publisherkonton hos flera nätverk ökar man chansen att hitta de bästa annonsörerna till sina sajter.

Double.net

Double.net är ett svenskt affiliatenätverk baserat i Göteborg som har funnits sedan 2004. Double låter både privatpersoner och företag vara publishers. Privatpersoner får sina utbetalningas som lön vilket gör att skatt och arbetsgivaravgift fras från det intjänade beloppet. Företagare får sin ersättning plus moms utbetald till valt konto.

Affiliatenätverkar har ganska många anslutna annonsörer, uppskattningsvis 70 st. Jag har upplevt problem att djuplänka till specifika produkter hos annonsörerna. Något jag tycker är väldigt viktigt då det ökar avslutsfrekvensen. Det går att lägga annonser i pooler som automatiskt roterar banners på din webbplats.

Vilket godkänt kontosaldo som krävs för att få en utbetalning framgår inte av deras FAQ-sida. Det står bara ”För att få en utbetalning måste du ha uppnått minibeloppet för utbetalning …”

Adrecord

Adrecord är ett svenskt affiliatenätverk med bas i Örebro. Jag använder främst Adrecord för att rederiet TT-Line är annonsör där. Adrecord har sin tyngpunkt inom hem/inredning/trädgård, skönhet/hälsa och kläder/accessoarer. Utbetalning görs när den godkända provisionen uppgått till 1000 kr.

TradeDoubler

TradeDoubler är en gammal gigant inom affiliatemarknadsföring i Sverige. Företaget har verksamhet i många länder vilket lämpar sig bra för affiliates som har sajter på flera olika språk.

I stort sett alla annonsöter på TradeDoubler låter affiliates djuplänka till enskilda artiklar och produktkategorier. Det finns också möjlighet att lägga banners i annonspooler som roterar banners på din webbplats.

Om man bara skulle få använda sig av ett enda affiliatenätverk skulle jag utan tvekan välja TradeDoubler. De har många annonsörer och är dessutom verksamma i många länder.

Utbetalning sker när det godkända kontosaldot uppgår till 500 kr.

Affiliator

Affiliator är ett affiliatenätverk jag inte har så stor erfarenhet av. Jag registrerade mig nyligen som publisher hos dem. De har verktyg för annonsrotation och erbjuder produktfeeds från annonsörer.

Affiliator betalar ut provision när ditt godkända kontosaldo uppgått till 300 kr.

Commission Junction

Commission Junction är ett stort internationellt affiliatenätverk. Jag har inte använt det särskilt mycket, men de utländska annonsörer jag marknadsfört har erbjudit svenska annonser.

Booking.com

Booking.com är ett självklart affiliatenätverk för dig som driver resesajter och har hotellrecensioner. Till skillnad från deras största konkurrent, Hotels.com, har de ett helt eget affiliatenätverk. Deras kontrollpanel är under all kritik. Även ersättningarna för genomförda bokningar tycker jag är i minsta laget. Booking.com tar 25% av ordervärdet från hotellen, medan du som annonsör får 25% av Bookings provision.

Booking.com använder inte cookies vilket gör att man går miste om provision då besökaren inte gör beställningen direkt.

WordOn

WordOn är ett svenskt affiliatenätverk med säte i Stockholm. Jag använder dem enbart för att det finns en, för mig, relevant annonsör där. Utbetalningar görs en gång i månaden om det gorkända kontosaldot överstiger 1 000 kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *