Ska göra en mobilsajt

Jag funderar starkt på att göra en mobilsajt av någon reseguide jag driver. Jag tycker just reseguider lämpar sig särskilt bra som mobilsajter. De är särskilt användbara för människor när de är ute och reser och bör vara snabbt åtkomliga via mobilen.

Jag har liten erfarenhet av att göra denna typ av sajter. Har i stort sett bara Googlat fram två resultat samt kollat Loopias beskrivning av .mobi-domänen. Där skriver de att “En .MOBI-sida måste följa standarden XHTML MP. Du kan validera din .MOBI-hemsida med tjänsten ready.mobi”. Då kanske man ska fräscha upp sina små kunskaper om korrekt XHTML. Dessutom måste jag läsa lite tips om hur man bäst strukturerar en mobilsajt, var ska meny och innehåll placeras o.s.v. Nu tror jag inte det är aktuellt att registrera en .mobi-domän, utan jag tänkte köra sajten på subdomän till den vanliga domänen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *