Blogga med måtta

Med den rubriken menar jag självklart inte att det är dåligt att vara produktiv och skriva inlägg ofta. Problemet är dock att många bloggare spottar ur sig många onödiga inlägg titt som tätt. Ofta lyder rubriken “Dåligt med uppdateringar” eller “Förlåt, jag ska bättra mig”. Dessa rubriker följs sedan av några rader där bloggaren ber om ursäkt för att inget nytt tillkommit på länge.

Inte nog med att dessa inlägg är onödiga och sällan innehåller något av värde. De är också skitbra på att skrämma iväg besökarna, eller i varje fall få dem att strunta i att bokmärka bloggen. Mitt tips är att en bloggare ska skriva när denne har något viktigt att skriva om. Vill man ha återkommande besökare så måste man skriva för dem i första hand, och inte för sig själv.

Ett annat ämne som inte är så framgångsrikt är att vara för egocentrerad. Skriver man inlägg som bara handlar om händelser i sitt liv lyckas man sällan locka en större publik. Visst finns det undantag, man kanske är en intressant person som lyckas fånga mångas intresse. Få personer är dock så intressanta, och när ett inlägg handlar om en vända till mataffären så ska det mycket till om man lyckas intressera fler än den egna vänskapskretsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *