Sex.com är ute på auktion

Den den 18 mars 2010 går domännamnet Sex.com går upp på exekutiv auktion. Auktionen hålls hos advokatfirman Windels Marx Lane & Mittendorf i New York. För att få lägga bud i auktionen måste man först betala 1 miljon dollar (en ESCROW-avgift) till advokatfirman.

Sex.com är ett av de absolut bästa och värdefullaste domännamnen man kan vara ägare till, och historien bakom den är höljd i dunkel. Det sägs att  Gary Kremen (grundaren till Match.com) var först med att registrerade domännamnet, men att det senare stals den av Stephen Cohen. Detta resulterade i en 10-årig rättsprocess.

Sex.com såldes sedan till företaget Escom LLC, där villkoren för köpet samt de riktiga köparna dock aldrig blev kända. Enligt vissa källor ska Escom LLC ha betalat hela 14 miljoner US-dollar för domännamnet,  men detta bekräftades aldrig officiellt av företaget. Om detta stämmer betyder det att Sex.com är det dyraste domännamnet genom tiderna, men eftersom summan  aldrig bekräftats så räknas köpet av Fund.com (10 miljoner US-dollar)  som det dyraste.

http://maltzauctions.com/auction_detail.php?id=128401

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *