SEO & affiliate i våra grannländer

Jag tycker det vore intressant att lista personer som är verksamma inom SEO och onlinemarknadsföring i våra grannländer. De engelskspråkiga sökmotoroptimerarna och onlinemarknadsförarna verkar de flesta svenskar i branschen ha koll på, mycket beroende på att vi kan språket. Om ska expandera din e-handel eller affiliatesatsning till Danmark eller Tyskland kan det vara svårt att hitta bra partners. Därför tänkte jag lista de personer jag känner till och haft kontakt med. Hoppas de kan fungera som en sorts språngbräda för dig.

Danmark

Finland

Tyskland

Nederländerna

Norge

Tanken är att uppdatera detta inlägg efterhand som jag hittar intressanta personer som jobbar med SEO, SEM och affiliate m.m. i våra grannländer. Behöver du översätta eller få nyskrivna texter på andra språk rekommenderas Contentor för det jobbet.

@HenrikBondtofte

10 kommentarer

 1. Hej! Bra lista – i Tyskland finns det så klart en hel del fler aktörer, vi samarbetar med bl.a. med Oliver Gehrmann som driver frilansbolaget nexTab (@nexTab) SEO & AdWords.
  Och sedan har du de stora mässorna, som är SEOkomm och SMX.

  I Danmark kan vi också tipsa om Lars Juul Madsen (@LarsJuulMadsen)

  Känns det relevant och du vill tipsa om content på de olika språken också får du gärna lista Contentor, vi skriver på alla av ovan språk.

  1. Jag tycker det är relevant att tipsa om er för flerspråkigt content. Nu finns ni med i ett avslutande stycke.

 2. Du vill säkert övertygas förrän du sätter mig på listan för Finland. Jonathan rekommenderar säkert gärna mig. Har jobbat med SEO sedän 1998 och affiliate sedan 2001. Är också e-handlare.

 3. Bra lista, stort tack! Vill tipsa om två personer till som verkar ha koll på ehandel. Jag har inte jobbat med dem men de ger ett seriöst och kunnigt intryck.

  Finland: Nicolas Fogelholm @nfinland
  Danmark: Mogens Møller @MogensMoeller

 4. Tack för alla inkomna tips! Kul att kunna fylla på listan ytterligare. Jag har plockat bort lite länkar från era inlägg eftersom de återfinns i inlägget istället.

 5. Wow . Tak for udstationering artikel som denne . Jeg virkelig spare en masse tid, som jeg vil skåne at søge efter alt dette websites . Jeg bookmark din side , så jeg kan bruge det i fremtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *