Sökmotoroptimering pro bono

BonoFör en tid sedan bestämde jag mig för att hjälpa puben Bishops Arms i Linköping att ranka bättre på frasen ”afterwork linköping”. Eftersom jag bedriver projektet helt gratis tycker jag det är ok att gå ut med det offentligt. Anledningen till varför just The Bishops Arms blev utvalda beror på att det är min favoritpub i Linköping. Trevlig atmosfär och ett enormt utbud av öl och whisky. Som av en tillfällighet rankade de också riktigt dåligt på frasen ”afterwork linköping”. Nu verkar de inte vara i desperat behov av en hög placering på den sökfrasen eftersom det är fullsatt på Bishops så gott som varje onsdag och torsdag.

En av anledningarna till att de inte rankade bra är att de inte nämner afterwork någonstans på sin lokala Linköpings-sida. Faktum är att de inte nämner afterwork någonstans på sajten. Det närmaste man kommer är den särskrivna varianten ”after work” som återfinns på Bishops Arms Helsingborgs sida.

När jag startade denna kampanj rankade de inte inom topp 100 på sökfrasen. Djupare ner i sökresultatet kollade jag inte. Nu efter tre länkar från tre olika domäner rankar de nummer 9. Tre länkar senare och de har klättrat över 90 placeringar i sökresultatet. En riktigt bra placering för att inte nämna frasen i varesig titel, huvudrubrik eller text. Jag har funderat på att ta kontakt med dem och rekommendera att de nämner afterwork någon eller några gånger på sidan, men samtidigt är det ett roligt experiment för att se hur långt de kan klättra.

5 kommentarer

  1. hej Kristoffer

    Intressant test du gjorde på bishop. Kollade nu och dom verkar ligga på plats 10.

    Kollade även deras sida och som sagt ingen text om afterwork fortfarande.

    30 sök i månaden på afterwork Linköping, så med lite on-page, kan dom klättra ytterligare:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *