Så gick det med målen inför 2012

Här kommer det traditionsenliga inlägget där jag följer upp hur det gått med målen jag satte upp vid årets början. 2012 har varit ett spännande år inom SEO. Google har släppt lös sina pandor och pingviner som gjort livet tufft för oss i SEO-svängen. Trots dessa nya hot har jag klarat mig väldigt bra, något jag ser som en bekräftelse på att den SEO jag gör är stabil. Visst har jag också drabbats av Googles förändringar, men det handlar om enstaka sajter. Det gör mig inte så mycket eftersom det gett mig mer kunskap än om jag hade klarat mig helt undan pingvinen.

De mål jag satte upp den 1 januari 2012

 • En 50% ökning av annonsintäkter jämfört med föregående år.
 • Att sprida mina sajter på ytterligare 1-2 webbhotell.
 • Jobba vidare med affiliate för att göra mig mindre beroende av Google AdSense. 60% av intäkterna genom affiliate skulle göra mig lite tryggare.
 • Att kraftigt utöka innehållet på befintliga sajter som har stor intäktspotential.
 • Att ytterligare testa annonsplaceringar för att öka mina sajters CTR. Med ganska små medel kan man förhoppningsvis åstadkomma en intäktsökning på 5-10%.

Läs hela inlägget här

En 50% ökning av annonsintäkter jämfört med föregående år

Min magkänsla i början av året var ganska rätt. Nu har jag inte alla siffror samlade eftersom året inte är helt slut. Allt tyder dock på att det blir en 40-procentig intäktsökning från föregående år. Helt ok även om det såklart skulle vara trevligt att komma över målet på 50 %.

Att sprida mina sajter på ytterligare 1-2 webbhotell

Under året har jag blivit kund hos två nya webbhotell.

Jobba vidare med affiliate för att göra mig mindre beroende av Google AdSense. 60% av intäkterna genom affiliate skulle göra mig lite tryggare.

Detta mål klarade jag mycket bra. Mina intäkter från Google Adsense minskade med 12 %, medan intäkterna från affiliatenätverk ökade med 195 %. Detta gör att jag nu har aninen större intäkter från affiliatenätverk än Adsense.

Att kraftigt utöka innehållet på befintliga sajter som har stor intäktspotential

Den befintliga sajt som framförallt har växt innehållsmässigt är bilsemester.net. Här har jag på egen hand skrivit texter till ett 20-tal nya sidor.

Att ytterligare testa annonsplaceringar

På denna punkt har jag varit dålig. Jag har inte gjort några större efterforskningar och tester utan nöjt mig med de intäkter som genererats.

3 kommentarer

 1. Kul att det har gått bra!

  Jag antar att du sprider sajterna på flera webbhotell för att länka emellan dem. Är det mest av säkerhetsskäl eller ger det någon märkbar effekt med olika IP-adresser osv.?

  1. Ja det är den främsta anledningen. Jag har inte kollat närmare på effekten av att sprida över fler IP-adresser. Jag har så pass många sajter nu att de måste ligga på fler webbhotell. Jag klarade mig länge med ett webbhotell eftersom jag gjorde många länkbyten. Nu har jag börjat använda mig mer av egna resurser, men byter fortfarande ganska mycket länkar. Länkbytena gör att jag känner mig trygg att ha ett 20-tal sajter per webbhotell. De bidrar till en ”naturlig” IP-spridning.

 2. Roligt att läsa om dina mål. Själv också uppnåt mina faktiskt och förresten har du funderat på typ ha en VPS hos Glesys? Då får du tillgång till flera IP på olika c-nät på ett och samma ställe.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *