Nytt år – nya mål

Mål 2012Årsskiften är ganska intressanta eftersom de ses som en nystart där allt börjar om. Inom företagsvärlden har man sitt räkenskapsår som start och slut på en period. Ofta använder man det vanliga kalenderåret som räkenskapsår, men det finns även tre varianter av s.k brutet räkenskapsår. Egentligen spelar det ingen roll vad man använder eftersom man vid årsskiftet startar en ny spelomgång som kan jämföras med tidigare omgångar.

Jag tycker det är viktigt att sätta upp mål eftersom de ger något konkret att sträva mot. Målen ska vara rimliga, men inte för enkla att nå. De ska vara genomtänkta och till nytta för verksamhetens tillväxt. I mitt tidigare inlägg hade jag som målsättning att skapa 12 nya sajter på 16 dagar för att vid årsskiftet ha 100 sajter i mitt nätverk. Jag missade det målet, men fick å andra sidan ett acceptabelt tillskott av sajter. Att jag inte nådde målet gör inte så mycket eftersom det trots allt skapade en acceptabel tillväxt och pushade mig framåt.

Investera för att nå dina mål

För att nå sina mål krävs så gott som alltid en investering. Du investerar tid, pengar och engagemang i dina projekt i hopp om att de ska ge ett resultat som motsvarar eller överträffar målet. Jag har personlig erfarenhet att vara lite rädd för större ekonomiska investeringar i mina projekt. Istället har jag investerat mycket tid och gjort många arbetsuppgifter själv. Denna strategi fungerar så länge man inte har använt alla dygnets vakna timmar. Genom att förfina, effektivisera och optimera sina processer går det att komma en bit till utan större ekonomiska investeringar. Så småningom är det dock helt nödvändigt att köpa in tjänster för att frigöra tid.

Mina mål för 2012

Om allt går enligt planerna kommer 2012 bli ett år då jag slår mig in på fler marknader. Jag kan inte påstå att jag är besviken med resenischen, men jag måste utforska nya nischer för att inte gå miste om de guldgruvor som finns inom räckhåll. Dessutom känns det som att jag har byggt upp tillräckliga muskler för att ta några kliv upp på stegen.

En annan nödvändighet är att förfina mina processer för att spara tid. Mer fokus kommer läggas på ett effektivt länkbygge. Just länkbygget är en del av SEO jag tycker om extra mycket. Det beror på att länkbyten är sociala aktiviteter som ger mig möjligheten att knyta nya och närmare kontakter med andra personer i branschen. När det kommer till innehållsbiten är jag lite tudelad. Det finns innehåll som går snabbt och är roligt att skriva, medan annat innehåll bara är en plåga att knåpa ihop. Innehåll är något jag kommer köpa in i mycket större utsträckning under 2012.

Här kommer mina mål i punktform:

 • En 50% ökning av annonsintäkter jämfört med föregående år.
 • Att sprida mina sajter på ytterligare 1-2 webbhotell.
 • Jobba vidare med affiliate för att göra mig mindre beroende av Google AdSense. 60% av intäkterna genom affiliate skulle göra mig lite tryggare.
 • Att kraftigt utöka innehållet på befintliga sajter som har stor intäktspotential.
 • Att ytterligare testa annonsplaceringar för att öka mina sajters CTR. Med ganska små medel kan man förhoppningsvis åstadkomma en intäktsökning på 5-10%.

4 kommentarer

  1. Det kom en liten summering efter detta inlägg. Det fokuserar dock mer på hur jag klarade av målen inför 2011. Kanske bör bygga på det med en liten summering av allt som hänt.

 1. Helt klart intressant, grattis till vad som verkar ha varit ett lyckat 2011. Ser ut att vara bra och vettiga mål inför 2012.

  En inte helt relaterad fråga. Antar att du har företag, kan man som företagare dra av de domäner man köper genom företag som erbjuder snapback-tjänster? Kan (läs vill) du rekommendera någon snapback-tjänst?

 2. Hoppas att ditt 2012 blir framgångsrikt! Själv känns det som att det har startat bra! Brukar alltid finna bra inspiration i dina inlägg! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *