Relevanta AdSense-annonser

Att det visas relevanta annonser på din sajt eller blogg är mycket viktigt för klickfrekvensen och i slutändan intäkterna. Hela tanken med Google AdSense är ju att det bara ska visas relevanta annonser, men så är inte alltid fallet. Det grundläggande för att visa relevanta annonser är ju att skriva relevanta texter där det tydligt framgår vad de handlar om. Använd med andra ord de viktigaste  nyckelorden ganska ofta för att trigga visningar av rätt annonser.

Får du trots detta många irrelevanta annonser så får du helt enkelt undersöka texten på varje sida för att hitta de ord eller formuleringar som kan tänkas trigga irrelevanta annonser. Det kan vara nödvändigt att sätta vissa ord, meningar eller stycken inom följande HTML-kommentarer:

<!– google_ad_section_start(weight=ignore) –>

<!– google_ad_section_end –>

Läs med om section targeting

Om det  fortfarande visas irrelevanta annonser har jag ett sista tips att ge dig. Det är att helt enkelt gå igenom alla irrelevanta annonser som visas på din sajt och lägga till deras URL:er i AdSense filtreringslista. Detta gör att annonser som är kopplade tiill de URL:erna inte kommer visas. Tänk på att filtret gäller hela ditt AdSense-konto. Har du flera sajter får du akta dig för att filtrerar bort annonsörer som är relevanta för någon annan sajt.

5 kommentarer

    1. Ja det stämmer. Då tar man bara bort (weight=ignore) och sätter kommentarerna runt den text man vill ska påverka annonserna. Värt att notera är att det tar lite tid innan det får genomslag. Google skriver följande angående section targeting:

      “However, please be aware that we can’t guarantee results, and that it may take up to 2 weeks before our crawlers take into account any changes you’ve made to your site.”

    1. Jag fick nog lite inspiritation från ditt inlägg. Du nämnde väl bara det där med att blockera URL:er i AdSense.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *