Projekt som varit “hemligt” ett tag

Jag skapade en hemsida åt min bror för ett tag sedan. Han ville ha en sida där han kunde lägga upp sina foton. Nu är sidan färdig sedan en tid tillbaka och han har lagt upp lite fotografier i sin portfölj.

För två veckor sedan åkte han iväg till Uganda för att få ett sista äventyr medan han fortfarande var ung (tänkte han nog). Han är fortfarande kvar, men har förflyttat sig till grannlandet Kenya och huvudstaden Nairobi.

Innan resan frågade han mig om jag kunde skapa en blogg åt honom. Han tyckte det vore käckt om den var integrerad i sidan och den behövde inte vara speciellt avancerad. Självklart, svarade jag och satte mig och började koda en blogg åt honom. Men jag vet inte om man kan kalla det blogg, vad gör en blogg till en blogg? Det han fick var i alla fall en möjlighet att genom en adminpanel kunna skriva inlägg med rubrik. Mer avancerat behövde det inte vara, ingen uppladdning av bilder i inlägg osv.

Bloggen var funktionsduglig på avresedatumet men har i efterhand byggts på med en kommentarsfunktion för varje inlägg. Dessutom gjorde jag så att inläggen visas i boxar iställer för vit text på svart bakgrund. Det var jobbigt för ögonen att läsa det. Färgen på boxarna matchar inte riktigt resten av sidan men jag tyckte inte ett rött tema på boxarna funkade bra, så det fick bli blåaktigt.

Kolla in resultatet och läs om hans äventyr: EDIT: borttagen länk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *