Inlägg nr. 100 – Bloggen är konstig

Detta är som sagt det hundrande inlägget jag skriver sedan maj i år. Trots alla dessa inlägg så har Google inte indexerat bloggen så den dyker inte upp på några sökresultat. Med ett undantag förresten, mitt inlägg om Springsteen-konserten jag var på i sommras kom med i sökresultatet om man sökte på den dåvarande adressen blogg.wasabi.nu.

Nu är ju bloggen som bekant flyttad till wedholm.net så jag förstår om den inte har hunnit bli indexerad av Google. Men grejen är ju att den gamla bloggadressen inte blivit indexerad unde de fyra månader bloggen låg där. Jag har inte skickat in den adressen till Google utan räknat med att den indexeras eftersom den hade inlänkar från några av mina andra sidor. Det har ju funkat på alla mina sajter tidigare.

Jag vet som sagt inte vad det beror på, jag har valt i admin att bloggen ska vara tillgänglig för alla, inkl. sökmotorer. Jag mailade också Loopia eftersom det är genom dem jag aktiverat denna WordPress-blogg. Jag frågade om det var något skumt med en re-direct till WordPress eller liknande, som gör att innehållet inte indexeras. De svarade att det inte skulle vara några problem och att de inte kunde hjälpa mig eller visste hur Google sköter sina indexeringar. De tipsade om att jag kunde registrera min URL hos Google, så att deras sökrobot får reda på den och kan indexera innehållet. Jag har nu gjort detta med den nya URL:en och väntar med spänning på en indexering.

Allt detta gör ju att jag inte riktigt vet hur många som hittar till bloggen (har inte fått Analytics att funka heller för den delen). Men om du som kanske läser detta har en lösning på problemet så får du gärna skrive en kommentar eller maila mig på webmaster@wasabi.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *