CatWeb – En samling skit

Jag kommer ihåg vilken stor respekt jag hade för CatWeb för 9-10 år sedan när den var nystartad och nästan större än aftonbladet.se. Det var innan Google var känt i Sverige, och Altavista var sökmotorn alla snackade om. Jag lyckades till slut få med min allra första hemsida i katalogen, den låg på en Swipnet-adress (http://home.swipnet.se/~88531/) om jag inte minns fel. Den hette något så fyndigt som Wedholm’s Skämtsida och innehöll en rätt stor samling roliga historier. Bl.a blondinskämt, norgehistorier och alla-barnen-historier.

Den tiden är sedan länge förbi, men inte för CatWeb verkar det som. Hon kör vidare med sin länksamling på precis samma sätt som alltid. Med 11 år på webben har förvånansvärt lite hänt på den sajten. Den största förändringen är nog att varje kategori inleds med en massa banners till annonsörer. Är det verkligen så att den så ordentliga Cat Claesson har sålt sig och de ideal hon stod för i sidans barndom?

Jag är förvånad, läste på Wikipedia att CatWeb har 10000-15000 besökare per dygn. Vad fan gör alla dessa människor på nätets kanske rörigaste länkkatalog? Jag tycker nästan man kan använda begreppet länkfarm om CatWeb.

Skillnaden mellan nu och då är att jag inte är ett dugg avundsjuk på CatWeb trots att alla mina webbplatser tillsammans inte har 15000 besökare per dygn. Jag skule helt enkelt inte trivas med att driva en länkkatalog av den typen, inget eget innehåll, bara länkar till andra webbplatser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *